Leslie Feist er en kanadisk singer/songwriter som også er kjent for å være medlem av det smått legendariske bandet Broken Social Scene. Hun har gitt ut album siden 1999, men hun fikk ikke noe særlig mainstream oppmerksomhet før hun slapp skiva Let It Die i 2004. Hun spiller for oss på hovedscenen Amfiet, og det er perfekt vær for å ligge i gresset og bli skolert i god låtskriving.

Feist følger nemlig ikke populærmusikkens regler når hun skriver låter. Det er stadig vekk uventa vokallinjer, og hun har en veldig allsidig stemme. Hun viser seg frem av og til når hun brekker opp i en spektakulær falsett, og andre ganger går hun for en mer rocka approach til syngingen. Hun spiller samtidig gitar, og dette har hun full kontroll på.

Feist er en ekstremt kul dame, og hun kommuniserer godt med publikum hele veien. Hun forteller, mens bassen dunker i bakgrunnen fra en annen konsert, at dette kommer til å bli som da du var liten og foreldrene dine hadde fest i stua, mens storesøstera di kom opp på loftet for å synge deg i søvn, og til tider kan det høres nøyaktig sånn ut.

Konserten har sine høydepunkter de gangene de trøkker ordentlig til på enkelte låter, der både Feist selv og medfølgende band (og da særlig fiolinisten) lager ekte lydvegger. Det kan nesten minne om Godspeed You! Black Emperor noen ganger, og det er jo aldri et dårlig tegn. Særlig på avslutningen “I Feel It All” er det et bra lydbilde, og hun kommer virkelig til sin rett.

Alt i alt en kul oppvisning på en lat dag i solen på Øya. Festivallivet blir ikke mer avslappende enn dette.

Foto: Per Ole Hagen