Car Seat Headrest er bandet til Will Toledo, en 25-åring fra Virginia. Bandet er mest kjent for å ha vært soloprosjektet hans i mange år, og han har gitt ut album siden 2010, og da helst spilt inn alene på laptopmikrofon i baksetet på en bil eller tilsvarende lofi-eksperimenter. Nå har bandet vokst til full størrelse, og med seg på turné har han en ekstra gitarist, bassist og trommer. Fjorårets utgivelse, Teens Of Denial, var kritikerrost og regnes av mange som årets beste album uansett sjanger.

Trommisen går først på og sier hallo til publikum, før han trigger noen lydsamples og spiller opp på trommene, før bandet kommer på scenen en etter en. De begir seg rett ut på Vincent, en av låtene fra fjorårets album. De har veldig fin lyd, og selv om det er glissent blant publikum, tendenserer det til allsang. Det er tydelig at mange i publikum også har sjekka ut dette albumet. Etter Vincent kjører de på med Fill In The Blank, åpningslåta, som med sin blaserte lyrikk er et av høydepunktene. Det er morsomt å høre publikumsresponsen på refrenget der alle roper “You have no right to be depressed, you haven’t tried hard enough to like it”. Det er også stor stemning på både Unforgiving girl og Drunk Drivers/Killer Whales som leveres med et trøkk og energi som jeg sjelden har sett. Den eneste låta som ikke er fra et aller nyeste albumet er Maude Gone fra skiva Teens Of Style, og jeg synes godt de kunne ha miksa det opp litt. Nå elsker jo band å spille sitt nyeste materiale, men dette bandet har så utrolig mye materiale å ta av.

Car Seat Headrest velger å bare bruke 50 minutter av sin tildelte time, og jeg kjenner litt på skuffelsen over dette. Jeg skulle gjerne ønsket meg noen flere låter, eller eventuelt Beach Life-In-Death fra den fantastiske Twin Fantasy (2011). Det hadde virkelig vært en kanonavslutning, men når de avslutter med Destroyed By Hippie Powers er det flotte saker som leveres uansett.

Foto: Helge Brekke