Lars Vaular, eller gudfaren, som en av kveldens gjester på scenen, Myra sa det idet hun gikk av. Etter at han laga et voldsomt liv i Sirkus for noen år siden, var det tydeligvis noen i øya-etablissementet som fikk mersmak, for i år er han satt opp til å avslutte hele festivalen på hovedscenen Amfiet. Og det gjør han så det synger etter, for å si det mildt.

Bergens store sønn entrer scenen iført noe så vilt og unorsk som en brudekjole med et gigantisk slør som heises opp over han. Det kan minne om coverbildet på fjorårets Young Thug-mixtape Jeffrey, men på scenen skal han vise seg å overgå den slappe konserten fra Atlanta-rapperen tidligere i uken.
Han starter med Heartbreak Hotel, og herifra går det bare oppover. Lyden er så bra som den kan bli, og her tone er krystallklar. Særlig bassen er helt ekstrem, akkurat som vi skal forvente på en Lars Vaular-konsert. Under den kule låta Stilen, heises Vaular opp over scenen i brudekjolen sin, mens Kjetil Møster fra Datarock kommer ut og spiller saksofon. Det er så grandiost og over the top at det er umulig å ikke bare smile. Det skal bli flere gjesteopptredner etterhvert, og blant annet Kamelen (introdusert som “Norges farligste rapper”) møter opp på låta Eg E Fra Bergen. Andre gjester verdt å nevne er Store P, og selveste Dr. Erik har fått en invitasjon til å synge hooket sitt på Fett.

Den siste halvtimen tar det seg voldsomt opp. Låtrekka Tåken (med obligatorisk kraftig røykmaskin), Fett, den absurde Nøklene, Ninja og låten som vekker mest gjensynsglede hos publikum, Rett Opp Og Rett Ned blir poengtert med et lysshow som nesten overgår Highasakite i samme posisjon i fjor. Jeg kikker rundt meg under sistnevnte låt, og det er få som står stille. Herlig. En annen bergensfigur, nemlig slektningen Sondre Lerche, gjester scenen like etterpå under Øynene Lukket med en gitarsolo som høres helt forferdelig ut, men det er ikke så viktig, han ser utrolig kul ut mens han gjør den. Det kan ikke være så veldig mange musikere igjen i Bergen i kveld.

Lars Vaular avslutter kveldens konsert, og med det Øyafestivalen 2017 når han Spiller Champagneting, lysene slukkes, og så er det over for i år. Snakkes til neste år.