Foto: Tor OrsetPer Martinsen, bedre kjent som Mental Overdrive er en legende innen norsk housemusikk og har holdt på siden han ga ut låta som regnes som Norges første houselåt, Love O.D. tidlig på 90-tallet både alene og sammen med Nick Sillitoe i Illumination og Chilluminati.

Musikken består av suggerende bass, eggende rytmer og svevende synthloops. Bassen ligger i bunnen som en konstant beat som forandrer seg lite. Den er altfor høy, på grensen til ubehagelig, men det tydeligvis slik de vil ha det på denne scenen. Der det meste skjer i musikken er i synthloopsene og de ørten andre effekter jeg ikke kan fordi jeg ikke lager slik musikk. I tillegg til den mer eller mindre konstante bassbeaten, kommer og går rytmer i mellomtone og diskant. Anlegget får kjørt seg, for å si det sånn.

Publikum danser og jubler for hver signifikante forandring i musikken. Musikals er det like mye lydlandskaper som melodier. Hele konserten fremføres som en eneste lang låt. Det som finnes av vokal, er samples som hovedsakelig er hentet fra film. Musikken er relativt variert og beveger seg mellom streit house, innom ambient til mer ekserimentelle elekroniske lydlandskaper. Ofte er det dansbart og uansett hva han gjør, er det populært blant de fremmøtte.

Det er ingen tvil om at Mental Overdrive fortsatt er en artist å regne med. Både som en artist som ekperimenterer og finner nye uttykk, og samtidig en levende legende som resten av elektronika-Norge kan se opp til.