Foto: Alex HoelFindings Festival er utsolgt, og det er stappfullt inne på Bislett Stadion. Like før Karpe Diem går på scena blir det pumpa ut røyk foran og oppblåsbare griser blir kasta ut til de som står fremst. Når teppet faller blir Chirag og Magdi møtt med stor jubel, og de som var på konsertene i Oslo Spektrum kjenner nok igjen deler av opplegget derfra.

De kjører på med Attitudeproblem og Jens. Lyden sitter ikke helt i starten, men blir heldigvis fort bedre. «Vi er i Oslo, så vi er nødt til å spille noen låter for de som har hørt på Karpe i mer enn tre måneder» blir introen til Vestkansvartinga. Mange synger med på sangene, og stemningen er virkelig på topp – både på scenen og blant publikum. Nå sitter også lyden perfekt, og klarer stort sett å overdøve de blant publikum som er mer opptatt av å prate.

Etter Hvite menn som pusher 50 introduseres og takkes hver enkelt av bandmedlemmene, til stor jubel fra publikum.

Chirag ber oss synge med hvis vi kan på Spis din syvende sans, og underveis i låta går han ut til publikum. Da han skal plukke ut ei fra publikum til å bli med på 2. vers og det tilfeldigvis er Ina Svenningdal, kjent for mange fra TV-serien Skam, blir det møtt med enorm jubel!

Karpe virkelig eier scena, og stemninga holder seg på topp gjennom hele konserten. Folk synger med på hver eneste låt, også Krølla 50-lapp Y’all som sammen med Vestkantsvartinga er fra Fire vegger fra 2008.

Toyota’n til Magdi er sangen om Norges kanskje mest kjente bil, og Karpe får publikum helt med nå. Det er ingen tvil om at i dette øyeblikket virkelig eier Karpe hele Bislett Stadion. Hus/hotell/slott brenner blir nok en låt med rene allsangen, og på slutten får vi første innspill av pyro-effekter.

Magdi forteller oss at «den neste låta er, selv om det er den mørkeste låta, den gladeste låta jeg har skrevet. Og det er den eneste låta jeg har skrevet som jeg vil danse til». Magdi synger, danser og smiler seg gjennom Den islamske elefanten På slutten ber han publikum lage en ring foran scenen, og går ut blant publikum. Chirag står på scenen og ler av Magdi sitt heller mislykka forsøk på å få en ring rundt seg: «Stor føkkings sirkel. Stooor føkkings sirkel.»

Au pair kommer det ut maskerte dansere, men et av de store høydepunktene blir når det blir sendt opp fyrverkeri på slutten av Stjerner, til full jubel.

Starten på musikkvideoen til Gunerius blir vist på skjermen, før Amanda Delara begynner å synge låta. Magdi kommer og blir med på duett, mens Chirag blir med på refrenget. Det er en helt nydelig versjon av låta vi får høre.

Lett å være rebell i kjellerleiligheten din blir kveldens siste låt. Publikum synger med og hele Bislett stadion lever. Konserten avsluttes med litt pyroeffekter til slutt, og med det er årets Findings festival og den siste konserten på Montebello-turnéen et avslutta kapittel.

De som lo og mente det var helt feil at Karpe Diem skulle spille på Findings kan spise orda sine. Nå var ikke jeg på Findings på fredagen, men jeg velger likevel å påstå at Karpe definitivt er Findings’ høydepunkt og perfekt avslutning på festivalen.