Foto: Tommy Lund-PettersenTengger Cavalry er et kinesiskbasert mongolsk hardt metalband med inspirasjon fra mongolsk folkemusikk. Vokalisten kommer på scenen iført mongolsk høvdinghatt og kappe. Han ser ikke så ut som at opprinnelsen hans er nærmere Mongolia. Han ene gitaristen spiller på noe som ser ut som en hjemmemekka tostrengs gitar og har på seg en drakt der han ser ut som en bøddel når hetta er på hodet.

Det er vanskelig å høre noe tekst, men så er jeg heller ikke stiv i mongolsk. Det er trøkk i stemmen ellers er musikken ganske melodiøs. På fjerde låt kommer det to menn til på scenen for å spille med bandet på noe som ser ut som samiske trommer, runebomme. Det gir bandet sårt tiltrengte rytmer, da de ikke har trommis. De veksler mellom vanlig rockevokal, growling, messing og noe som ligner på joik, men ikke er det. Det er mongolsk strupesang. Den høyst varierte, men gode vokalen bakkes opp av tøff, melodisk metal. Med runebommene blir det spennende rytmisk også.

Både visuelt og musikalsk er Tengger Cavalry et tøft band live. Jeg liker at de tør å være litt sære, og mikser musikk fra urfolk, samt litt folketoner sammen med spretten, hard og medrivende metal. De hadde fortjent å spille litt senere på dagen, så hadde de opplevd et litt villere publikum. Publikum var definivt med, men et par øl senere, så hadde det garantert blitt moshpit og litt galskap også foran scenen