Foto: Beathe Aasheim
Det godt etablerte norske metalbandet Sahg er en slags supergruppe bestående av medlemmer fra andre band fra den norske metalscenen, slik som Audrey Horne, Gorgoroth og Manngard. Av en eller annen grunn er de til tross for sine åpenbare kvaliteter satt til å åpne den store scenen på Midgardsblots lørdag. Vi er litt forsinket og kommer til låta Black Unicorn fra deres nye plate Memento Mori. Låta er lettere progressiv, men først og fremst spiller Sahg doom-metal. Det er seigt og hardt.

Sanctimony er også hentet fra deres nyeste plate. Låta utvikler seg til å bli rene gitarekstravaganzaen med gitarriff og soloer i et bankende kjør. Som vanlig i doom, holder de seg til rein vokal bortsett fra noen intense brøl når musikken topper seg. Det blir mer liv i publikum når de spiller Pyromancer. Låta topper seg med en tøff gitarsolo, før de tar en pause og avslutter med et voldsomt, samstemt riff.

De avslutter med en låt med et ridende, Iron Maidensk gitarriff. Bassisten Synger på denne en snerrende brølevokal, mens vokalist og gitarist har en høytone røst som minner litt om Bruce Dickinson. De har også juksa litt, med et kor i bakgrunnen som ikke er tilstede på scenen. Låta bryter nok litt med de andre i stilen, på grunn av den utilslørte Maiden-flørten. Sahg spiller hele tiden godt og er samstemte, selv om bandet ikke er medlemmenes hovedprosjekt. De fortjener et større publikum enn et glissent Midgardsblot.