Foto: Christer Håvarstein


I en alder av tjueto år har Cezinando fått til mye. I 2016 vant han spellemann for tekstene på det nyeste albumet Barn av Europa, samt årets nykommer under p3 gull. Låten Håper Du Har Plass har også herjet på radioen etter sesongfinalen til serien Skam. Han har fort gått fra “drekking og puling” til sår kjærlighet.

Da Cezinando inntok scenen var folket kommet. Han entret iført grønn skjorte, solbriller og norges-caps (ja det eksisterer). Han startet med noen små kjente tunes fra sine eldre utgivelser og publikum virket uinteresserte. Stavangerfolket, slik folk flest virket mer opptatt av snapchat og selfies i begynnelsen av settet enn selve konserten.

Det var da de mest kjente låtene runget over plassen at man kunne høre allsang og fraværet av summingen fra folkemassen. Til tider kunne Cez virke litt sliten, men hentet seg opp for de store hitene. Låten Håper Du Har Plass startet og stemmingen over plassen forandret seg. Alle rettet seg mot scenen og sang med.

En av hans mest kjente låter var ikke med på settet. Pekka Pekka. Det kan virke som at Cezinando prøver å gjemme de hardeste “partylåtene”. Som en anmelder har nevnt tidligere kan det virke som om fansen til Cezinando er delt fra før/etter Barn Av Europa. Mannen er jo tjueto, så at utgivelsene endrer seg i form er jo egentlig kun et sunnhetstegn.

Okei, leve for detta, pule å drekka, la meg se på høna di, pekka pekka pekka
Leve for detta, pule å drekka, la meg se på høna di, pekka pekka pekka


Kanskje forskjellen mellom låtene er kun at mannen har opplevd kjærlighet og videre kjærlighetssorg?

Jeg håper du har plass, jeg håper du har plass
Jeg kommer helt alene og ikke med noe lass
Du kan si når jeg må skjerpe meg og sette meg på plass hvis du finner et vindu til meg
Oh, fang meg når jeg faller eller mister meg selv og siste flammen eller gnisten
Jeg skal la deg gråte ferdig for et liv på min bekostning hvis du finner et vindu til meg


Han avsluttet med Håper Du Har Plass og lot publikum være igjen fulle av beundring og mange gode selfies.