Foto: Christer Håvarstein


David Guetta er et stort navn for en ny oppstartet festival i Stavanger. Franskmannen som nærmer seg femti år hadde sitt store gjennombrudd i 2009 og hadde storhetstiden fra 2009 til ca 2013. Han har gitt ut flere album etter suksessen som kom med blant annet samarbeidene When Love Takes Over, Sexy Bitch, og Memories. Men ingenting av det nye materialet har gitt samme suksess. Frem til han slapp låten Hey Mama med blant annet Nicki Minaj og 2U med Justin Bieber tidligere i år. Franskmannen har med dette blitt aktuell på EDM-kartet igjen for det mainstreame publikum.

Det jeg anmelder nå er en produksjon, ikke en konsert. David Guetta entret ikke scenen. Han var allerede en del av scenen. Mørket hadde lagt seg over Konserthuset da laseren begynte å skrive over scenen. DAVID GUETTA.

En vegg av lys traff publikum og David Guetta gjorde sin tilstedeværelse klar for alle. Aldri i mitt liv har jeg sett en scene forandre seg så mye fra en konsert til en annen. Det var fem skjermer lang dj-boden med David Guetta i realtime, med laser, lysshow, pyro og fyrverkeri. på engang. Lyset la seg over publikum og traff de høye murveggene bak konserthuset i full kraft. Dette var veldig underholdene, men effektene mistet sin interesse etter tre “låter”.

Det tok lang tid før man fikk høre noen av Guettas egne hits. Før det var det forskjellige remixer av andres verk. No doubt var representetert, sammen med irriterende nok riffene til Saven Nation Army (please da).Publikum var i ekstase, men lengtet tydelig etter hitene. Men en ting var sikkert, Utopia hadde greid å lage fest. Folk var fornøyde og danset med konfetti i håret. David Guetta spilte i hele en og en halv time. Artistene før ham fikk kun knappe 45 minutter. Guetta skulle avslutte dag en med et smell.

Det var ikke før i siste halvtime de største hitene runget over plassen. Det tok litt for lang tid. Jeg hadde allerede blitt lei av de gjentagende tonene i settet og noe kunne til tider minne om unggutten Martin Garrix sine hits. (Eller er det Martin Garrix sine hits som ligner på Guettas?)

Fyrverkeriet ble skutt opp mot den himmelen som faktisk var skyfri for engangs skyld. Samarbeidet med Akon, Sexy Bitch kunne høres i bakgrunnen i det jeg gikk ut av festival området.

She's nothing like a girl you've ever seen befo'
Nothing you can compare to your neighborhood ho
I'm trying to find the words to describe this girl without being disrespectful