Foto:Christer Håvarstein


Ariadne Loinsworth er kanskje best kjent for intro-låten til tv-serien Nobel, The Sea og debutsingelen Higher. I en tidligere anmeldelse av Ary kom jeg med følgende kommentar.

Sist jeg så Ary live var under Sørveiv i 2015. Da sto hun på en litt for stor scene, litt for alene. Men i dag viste hun oss at hun kan bli en av Norges beste live-artister. 

Dette var et utdrag fra anmeldelsen av hennes konsert på Tou scene i vinter. Det ble 9/10. Da Ary entret scene på Utopia tenkte jeg på den nydelige konsertopplevelsen i Maskinhallen og håpet på en gjentagelse. Scenen på Utopia er stor og solen skinner rett inn. Hun kommer ut mellom sine to bandmedlemmer i en sky av røyk. Iført pilotdress(?) og solbriller. Hun er langt borte fra meg og står minst en meter over de på første rad.

Stemmen kan ta henne langt, den ruger over hele plassen og til tider løftes hårene på armene mine. Låt to, Higher. Låten hun slo igjennom med blir godt tatt imot. Folket danser på plassen og man hører overraskende nok skrik på første rad. Det er første gang jeg har hatt egen skrike-gjeng smiler trønderen fra scenen.

Hun er åpenbart blitt mer vant til store scener siden 2015 for hun vet hva hun gjør. Hun har et godt band bak seg og beveger seg fritt på scenen. Introen til The Sea får stor respons, det er tydelig at mange har fått med seg denne. En nydelig sang som blir fremført bra, men det er noe som mangler. Det er intimiteten og følelsene. Jeg blir ikke like rørt som under konserten på Tou. Det blir for upersonlig.Personlig, liker jeg intime konserter mye bedre enn store scener og stadioner. Men noen artister passer store scener, andre ikke like godt. Ary greier seg godt, stemmen hennes er stor nok til å dekke plassen og sangene er gode nok. Men det er langt fra like underholdene som siste konsert, men hun behersker scenen. Pyroteknikk er også med på å gjøre konserten annerledes. Alltid gøy det, flammene kom overraskende på artisten selv. Jeg hadde glemt at vi hadde pyro,

Konserten avsluttes med Childhood Dreams. Publikum er fornøyde og Ary har fått noen nye fans fra Rogaland.