Foto: Øivind SvendsenNår Mew går på scenen, er det to år siden forrige gang de stod der. De blir møtt av umiddelbar jubel og applaus, og starter rett på med In a better place. Det starter med sterke trommelyder som er så høye at de nesten sprenger trommehinnene. Videre kjører de på med Special, og på de neste låtene synes jeg musikken er så høy at den rett og slett overdøver vokalen. Mew virker noe uengasjerte, så det kan nesten virke som de prøver å kamuflere det med lyd.

Det er ikke ofte jeg bruker ørepropper på konserter, men denne gangen føler jeg meg rett og slett nødt til det. Det virker som de færreste er plaget av volumet, men jeg ser at jeg ikke er den eneste som reagerer.

Starten på Candy Pieces All Smeared Out er helt rå, og den er enda bedre live. Bandet får vist seg skikkelig fram, men låta videre imponerer ikke stort. Det virker som Mew ikke er i sitt ess denne kvelden, og publikum merker det nok. For det er et ganske tamt publikum på Sentrum Scene denne kvelden.

Start blir en nydelig duett, som blir et av kveldens høydepunkter. Den får velfortjent jubel etterpå.

Carry me to safety er en rolig og fin låt, som skaper en god stemning på Sentrum Scene. Når Mew forlater scenen, er det til trampeklapp.

Kort tid etter kommer de på igjen, og gir oss en topp versjon av Nothingness and regrets. Lyden sitter helt perfekt hele låta gjennom, og er det absolutte høydepunktet denne kvelden.

Am I Wry? No er låta Mew slo gjennom med, og for mange det første møtet med Mew. Dette gjør den til et selvsagt innslag på konserten. Det viser seg tydelig når publikum jubler allerede på de første tonene. Publikum virker for øvrig lite engasjert ellers i låten, slik de generelt sett har gjort under konserten.

At konserten avsluttes med Comforting sounds viser seg å bli et smart trekk, for det er en nydelig versjon av låta vi får høre. Publikum gir Mew stående applaus (en del virker som de blir med bare fordi alle andre gjør det), og det labre engasjementet virker glemt.

Det er de roligste låtene som faller mest i smak hos meg denne kvelden. Lydnivået spiller stor rolle i denne sammenheng. På de roligere låtene blir ikke lyden så høy, og vokalen blir også mer fremtredende. Det er sjelden jeg klager på for høy lyd på konserter, men denne gangen ødela det dessverre en del god del for meg.