Britiske Skinny Lister har siden oppstarten i 2009 jobbet svært hardt med utallige livespillinger på både små og store scener over hele verden. Arbeidet har med tiden gitt dem en større og større fanskare, noe hjulpet av oppvarmingsjobber for blant andre Frank Turner, Flogging Molly og Dropkick Murphys, men også etter svært kritikerroste opptredener på SXSW, Choachella og Warped Tour i USA.
Torsdagkveld var det tid for deres første norgesbesøk og Skinny Lister ga de som møtte opp på Parkteateret valuta for pengene.

Skinny Lister leverer fra første akkord en energisk opptreden der frontfigur Dan Heptinstall, vokalist Lorna Thomas og Max Thomas på trekkspill og mandolin nærmest bobler over av energi. Energien smitter etter hvert over på de tiltalls menneskene som er til stede og det blir etter hvert også en svært hyggelig affære også blant publikum. Lorna tar i løpet av konserten flere turer ut blant publikum for dans og allsang, noe som bidrar til den gode stemningen. Bandet som er vant til å jobbe hardt, vet hva som skal til for å vinne publikum over på sin side.

Skinny Lister har mange strenger å spille på fra det mer tradisjonelle folk-soundet, til mer festpregede folkpunk-anthems og flotte ballader. Det er lett å sammenlikne Skinny Lister med mer etablerte band som Flogging Molly og Dropkick Murphys. Deres ungdommelige energi gjør dem derimot mye mer interessante live, og der nyutgivelser fra de to overnevnte bandene de siste årene lett kan forbigås med et enkelt skuldertrekk, skriver Skinny Lister interessante og nyskapende låter og utvikler soundet såpass bra at de virkelig nærmer seg sitt store gjennombrudd. Deres seneste album The Devil, The Heart and The Fight fra 2016 viser et band som bidrar til å utvikle en sjanger som har stått rimelig stille de siste 10 årene.

Kveldens høydepunkt er definitivt shantyen John Kanaka som virkelig får i gang alsangen på Parkteateret. Skinny Lister oppfordrer publikum til å ta med seg noen flere venner neste gang de kommer på besøk, for dette er definitivt et band som fortjener et større publikum her til lands. De skal ha kred for å sette opp et headlineshow i Norge som fram til nå har vært et ukjent marked for de. Det sier litt om at Skinny Lister ikke er et band som kun liker å være i det kjente og komfortable, men vil utfordre og utvikle seg.

De som booker til norske festivaler bør virkelig notere seg navnet til Skinny Lister, det hadde vært gøy å sett hvordan bandet hadde gjort det på en norsk festivalscene og ikke minst foran et større publikum - det fortjener de! De som møtte opp på Parkteateret torsdagkveld fikk seg i hvert fall en liten fest og et bevis på at hardt arbeid lønner seg.