Foto: Alex Hoel

En myk nynning fra bandet starter. AURORA entrer scenen til en stappfull Sentrum Scene med publikum i ung alder til eldre alder. Hun går sakte, men bestemt til midten av scenen og begynner umiddelbart på første vers til låten Lucky. Presis klokken ni. Myke øyne på Aurora og atmosfæren oser fred.


Etter jubel og applaus fra publikum får vi ett ”Takk” og ”Velkommen” fra Aurora. Hun innrømmer å være nervøs og at det er spesielt for henne å spille i Norge - det resulterer i tørrvittige utsagn og latter gjennom konserten.


Hun drar oss med inn i neste låt Soft Universe. Overgangen bestående av gitarspill og store trommer begynner. Publikum er stille, lysshowet starter og en dansende Aurora er trollbindende å se på.


Bass og synth tar oss med i In Boxes. Lysene blinker i takt med subben. Her har Trommeslageren og gitaristen øyekontakt mens de begge nikker i takt med musikken og alt blir stille. Det hele avsluttes med at Aurora, gitaristen og kordamen Silja Sol Ooh-er.


En tydelig takknemlig Aurora tar en prat med publikum. ”Takk for at dere er her!”, sier hun. Og forteller at hun er forkjølet.


Det bærer videre til Winter Bird. Et blått og hvitt skarpt lys lyser opp scenen. Publikum følger godt med. Tiden går fort når man hører den klokke-rene, kraftfulle stemmen mot de store trommene. Storslagent vokalbruk av Aurora og bandmedlemmene.


Neste låt er Little Boy In The Grass. Aurora danser sin egen dans. Hun synger to-stemt med Silja Sol og det er rett å slett nydelig å høre på, trollbindende. Vi glir over til Under Stars. En av låtene hvor hun faktisk kommuniserer med sine bandmedlemmer. I et blått blinkende lysshow, mye energi og følelser går hun fra midten av scenen til å danse mot gitaristen. For så å sprette tilbake til midten av scenen igjen og gir liv til det frynsete skjørtet som er alt for langt. Hun understreker det hun synger med brå, tydelige armbevegelser. Låten avsluttes med kun Aah-ing. Vakkert.


Det er to slag opphevet podium på scenen, en til trommeslageren og en som en av Keyboardistene står på. Nede står Aurora i midten, i tillegg står gitaristen og keyboardisten Silja Sol på hver sin side av scenen og korer.


Med et gul-grønt lys starter All Is Soft Inside. Silhuetten viser fint frem tamburinen som blir brukt mot bakgrunnen av Auroras’ vinger. Publikum beveger seg, noen nikker i takt til den skarpe bassen. Aurora selv danser og hopper fra mikrofonen før hun på et millidels-sekund står foran mikrofonen igjen og synger med kraftfull stemme. Man merker det ikke på stemmen eller pusten overhodet.


”Det var en skikkelig fin og ekte applaus!”, lyder det fra en rørt Aurora. Før hun går i gang med Trough The Eyes Of A Child, forteller hun at låten betyr mye for henne selv og moren. ”Jeg er glad i mitt indre barn, og jeg kommer alltid til å ta veldig godt vare på det!”, sier hun. En rolig atmosfære fyller hele Sentrum Scene, man merker ikke at tre av bandmedlemmene går av scenen.


Med kun gitaristen og Aurora på scenen fremfører hun en akustisk versjon av Murder Song (5, 4, 3, 2, 1). Den starter med plukking og gitarspill i rødt lys. Med denne låten fikk hun gåsehuden virkelig frem! Kraften i stemmen hennes øker og øker. Når du tror hun ikke kan gi mer understreker hun linjen ”hold me tight in his arms and he means no harm” ved å slå i det frynsete skjørtet, og stemmen bærer over hele lokalet. Det er da hun får applaus, midt i låten. Aurora fortsetter, i sin egen verden og gåsehuden roer seg sakte til låten avsluttes brått rolig.


Applausen stormer fra et litt forbauset publikum og det tar litt ekstra tid før Aurora sier noe. ”Må ha litt pause etter å ha blitt skutt av min mann i forrige sang. Heftig.”, sier hun. Og det trengte publikum også.


Runaway starer i et blått skarpt lys som fremhever silhuetten til bandmedlemmene med Aurora selv i varmt lys. Publikum er med og det hele avsluttes med piano, vokal, varmt lys på scenen før alt går i svart.


In Bottles er også en låt hvor hun kommuniserer med bandet med dans. Og dansen fortsetter inn i neste låt, Under The Water. Aurora står midt i spotlightet deretter har lysshowet blinkende hvitt og turkis lys – det føles som hun faktisk tar oss med under vannet.


Aurora har en jordnær og humoristisk måte å kommunisere med publikum på. Som når hun fortelle at hun ”endte opp med å klippe min egen strømpebukse for å ha en topp å ha på meg”, sier hun. ”Føler jeg blir sakte født ut av min egen strømpebukse..” og publikum elsker den friske jordnærheten og humoren til Aurora.


Spent deler Aurora en av sine nye låter Queendom. Den varme vårlige låten skaper en varm stemning i det røde lyset fra scenen. Aurora danser og bandmedlemmene nikker i takt. ”Women will be my soldiers”, synger hun. Mens hun holder hendene sine frem mot publikum.


I Went Too Far er en av låtene med høyest forventninger, og det gikk ikke helt som planlagt. Hun bøyer seg ned mot gulvet, ser mot publikum, smiler og mumler. Hun glemmer teksten, og publikums reaksjon var å synge med, juble før det bærer rett til refrenget. For et samhold mellom artist og publikum! Den lille glippen er glemt.


Under Warrior fortsetter publikum å danse og dansinger forstetter inn i Running With The Wolves. Aurora tar vekk mikrofonstativet i myk, bestemt bevegelse. Energien er på topp! Publikum synger i en slags allsang. De fleste finner sin egen måte å danse i takt med musikken på. Alt fra dans fra de unge til klapp fra de eldre, men uansett er nesten alle med å synge.


Aurora blir stående med ryggen mot det varme lyset og tar imot stående applaus med åpne armer. Hun går av scenen etter drøyt én og en halv time på scenen. Applausen stopper ikke, og ifra publikum oppe på tribunen høres tramping og klapping.


Aurora kommer ut igjen og Conqueror er ekstranummeret.
En tydelig takknemlig og fornøyd Aurora klarer ikke la vær å le og smile under den første delen av låten. Denne låten vekker energien til både bandmedlemmene, publikum og Aurora. Med tydelig kontakt med sine bandmedlemmer danser hun rundt på scenen. Gitaristen beveger seg fra siden og inn mot midten før han plutselig befinner seg oppe på podiet til trommisen. Aurora hopper og danser rundt, enda mer enn før – for ja, det er visst mulig. Og publikum elsker det!


Det hele avsluttes med varm energi og stående applaus.


At Aurora er en dyktig musiker, er det ingen tvil om! Under konserten var hun innom flere følelses-momenter hos publikum. Hun nevnte flere ganger at hun var forkjølet, det merketes ikke. ”Takk for at dere er her!”, sa hun i begynnelsen av konserten. ”Jeg føler meg så heldig som får være på en plass med så masse kjærlighet”!
Jeg kan si det samme: Takk til deg! For det var utrolig god stemning og proft spilt av både Aurora, bandet og lysshowet som hadde den perfekte prikken over i-en. Én og en halv time i Auroras’ verden og jeg går gjerne inn i den en gang til!