Savoy har vært borte i over ti år fra plate- og konsertfronten. Men nå er trioen tilbake med et strålende popalbum, See The Beauty In Your Drab Hometown, som ble lansert med en konsert på et nesten fullsatt Parkteatret i Oslo. De spilte bare fire låter fra dette. Likevel ga publikum laber respons på de mange gamle låtene også.De ledes fortsatt av a-has kreative hjerne og gitarist, Paul Waaktaar-Savoy, hans kone Lauren på rytmegitar og litt vokal samt bergenseren Frode Unneland på trommer. Med seg hadde de en bassist som også spilte litt synth, og Linn Frøkedal på keyboards og koring. Hun er mest kjent fra The Megaphonic Thrift og The Low Frequency In Stereo.

Konserten begynte med en av de aller beste Savoy-låtene, Tears From A Stone, som har gitt tittel til boka om Waaktaar som ble lansert i fjor høst: Tårer fra en stein. Så fulgte den hardtrockende I Still Cry og to fra den nye plata, deriblant den nye, glimrende singlen January Thaw.Lauren sang stort sett tostemt med Linn Frøkedal, hvilket er lurt, for hun har ikke all verdens stemme. Og den lød dessverre falsk på Whalebone, der hun sang introen alene. Heldigvis synger Waaktaar bedre enn noensinne, og med stor autoritet og selvsikkerhet. Spesielt bra var i så henseende var End of the Line og Rain. Også som gitarist imponerte han gjennom hele konserten.Indirekte bød konserten på tre a-ha-låter: Sycamore Leaves (som også Savoy har spilt inn), Under The Makeup (fra a-has 2015-album) og klassikeren Velvet, som først var en hit med både Savoy, så med a-ha. På de to sistnevnte medvirket amerikanske Zoë Gnecco fra Brooklyn. Hun ga ut et duoalbum i fjor med Waaktaar der de kalte seg Waaktaar & Zoë, og alene sang hun to låter fra dette. Hun har en god, om enn noe pregløs stemme.Før konsertens siste låt, Velvet, fikk vi Savoys store radiohit Star, der jentenes vokal var super. Eneste ekstranummer var en av de beste sangene på det nye albumet, Falls Park. Den skrev Paul da han var 16 år, og under en annen tittel ble den spilt av hans gruppe Bridges. Denne smektende, vakre poplåta spilte han akustisk gitar på.

Det var en flott avslutning på en konsert der Savoy godt kunne ha spilt mer fra det nye albumet See The Beauty In Your Drab Hometown. De framsto som et dyktig liveband. Og Paul Waaktaar-Savoy er altså på sitt beste som vokalist nå, i en alder av 56 år.

Foto: Terje Dokken