Foto: Øivind SvendsenDet er et ganske fullt Rockefeller som tar mot Hjerteslag da de går på scenen en halvtime etter opprinnelig plan. De blir det møtt med jubel og applaus, før de kjører rett i gang med Ikkje tenk på det. Låta finnes kun på EPen med samme navn og ikke albumene, noe som egentlig er synd, for det er en meget bra låt. Lyden er bra fra start, bandet har full kontroll og Robert Eidevik virker trygg på scenen helt fra start. Det er liten tvil om at Hjerteslag har utviklet seg det siste året.

Det er kaldt på Rockefeller denne kvelden, og jeg vet ikke om det kan være med på å påvirke publikum. For jeg synes publikum generelt sett er ganske tamt gjennom første låta og videre på Crazy Oktober og Papirsvaner. På sistnevnte låt opplever jeg for øvrig vokalen som litt hul. Først når kommer til kveldens fjerde låt, Hellig Krig, begynner publikum å virke mer varme. Lyden sitter som støpt på denne låta, det er fin balanse mellom perkusjon, gitar, bass og vokal. Publikum klapper med, og bandet får velfortjent applaus og plystring etter låta er ferdig.

Videre roer de med Europa Rundt, som er en fin låt. Etterpå sier Eidevik at de prøver seg på noen gamle låter, og spør om vi er klare for noe rock. Bandet setter i gang med Romvesen, som er fra førstealbumet, Møhlenpris Motell. Responsen fra publikum er heller laber. Samtidig virker bandet noe distanserte på dette tidspunktet, og det hele virker litt upersonlig. Høyblokk, som kun er på EPen Lasaronens Vår, er også en låt som denne kvelden blir litt intetsigende.

Når de første tonene til Linedanserinne setter i gang, jubler publikum umiddelbart. Det er en nydelig låt, og stemmen til Eidevik kler det «nakenheta» i låten. Videre får vi høre Skyggesiden og Lasaronens Vår. Særlig på sistnevnte har stemninga tatt seg opp igjen. Det er god stemning både på scenen og publikum, og bandet er mer «med».

Bryllupsplaner & Andre Fete Løgner er Hjerteslag sin lengste låt. Man kan fort tenke at det er en låt som ikke passer live, men det gjør den. Underveis i låta er det et par instrumentalpartier der bandet virkelig får rocka løs, og det kler dem! Det eneste jeg har å utsette på disse partiene, er at de ikke er lengre. Det er tydeligvis ikke bare jeg som liker dette, for de får god applaus etter låta.

Bandet går av scenen etter denne låta, og etter et par minutter kommer de på igjen og kjører på med Vestindia som blir møtt med umiddelbar jubel. At Sang Til Sonja fortsatt er en publikumsfavoritt er det liten tvil om. Folk hopper og danser så gulvet gynger, og synger med. Dette er utvilsomt kveldens høydepunkt, og denne sitter som støpt. Lyden er topp, og alt er som det skal være.

Videre får vi høre Nordavind, som er nyeste singel fra Hjerteslag. Det er en låt som de har et kult arrangement på. Likevel synes jeg ikke den sitter som den skal på starten, men det tar seg opp underveis i låta. Det er mye energi på scenen, og Petter Sætre gjør det særdeles bra på perkusjon.

Siste låt denne kvelden blir Kong Oscars Gate. Publikum danser og synger med, og det er ikke tvil om at stemninga er på topp når Hjerteslag gir seg for denne gang.