Foto: Hanna Fauske


Chêne fremstår som et band som er helt klare over hva de skal gjøre, de er mesterlige når det kommer til å binde sammen sjangere som post rock, post metal, black metal, og hva enn man definerer Russian Circles som. Lydbildet er veldig fint og atmosfærisk, samt byr på overraksende moment som blastbeats og growling. Dessverre ble konserten potensiale preget av lokalet den ble spilt i.

Konserten ble spilt på Annexet på Byscenen, som fungerer som et slags inngangsparti til hovedsalen, midt i lokalet er det en bar, så underveis i konsertene her har det en tendens til å bli mye snakk og klirring av glass. Selv om dette var noe irriterende klarte bandet å spille over det og ivareta oppmerksomheten til publikum.

Jeg syntes Chêne virker som et utrolig spennende band jeg håper jeg får sett i et mørkere lokale med mindre støy en gang i fremtiden. Og må innrømme at jeg syntes titallet på EPen deres er en aldri så liten genistrek: tittelen “/ʃɛn/” er skrevet ut fonetisk slik at ingen vil være i tvil om hvordan man skal uttale bandnavnet.