Foto: Hanna Fauske


Castro åpnet det som ble Trondheim Callings punk og metall-alibi, der de fleste bandene som spilte på Byscenen denne kvelden var av den noe tyngre og underrepresenterte typen. Medlemmene kommer fra band som Life...But How to Live It, The School og Angor Wat.

Bandet byr på fengende riffbasert rock, og da mener jeg rock her som et slags paraplybegrep, for bandet hentet elementer fra en rekke sjangere og knyttet dette sammen til å bli en svært så god blanding. Noen sanger begynte i et sted og endte opp på en helt annen side av spekteret rockesjangeren, sånt er utrolig kult. Andre sanger er mer i den lynraske gata til Black Flag og Circle Jerks, bandet viser at de kan både groove over tunge riff samt levere heseblesende rask punk.

Dessverre var det tidvis noe langt mellom høydepunktene i settet, noe som gjør at konserten trekkes noe ned, men alt i alt leverte Castro en svært solid rockekonsert lørdag kveld på Trondheim Calling. Når det er sagt tror jeg det blir veldig spennende å se hva som skjer Castro det kommende året.