Foto: Hanna Fauske


Kvart på 12 fredag kveld går det bandet jeg kanskje hadde gledet meg mest til å se på hele festivalen. Sist jeg så de var i 2015, og konserten de spilte da husker jeg fortsatt godt. Bandet Ondt Blod har fått mye interesse både i Norge og utlandet, de har sluppet noen imponerende EPer og singler, og 2016 albumet Finnmark satte spor i den norske undergrunnsscenen.

Fra konsertstart, som begynner med en introlåt jeg mistenker kommer på det neste albumet Natur, setter bandet stemningen umiddelbart. Når resten av bandet kommer inn blir det rått og brutalt fra første stund. Bandets setliste har åpenbart blitt arbeidet noe med, der noen sanger glir sømløst inn i hverandre, og det blir omtrent aldri mer enn 30 sekunder pause mellom de sangene som har det. Denne tilnærmelsen er noe som ikke bare får bandet til å virke proffe, det er også tidssparende på en festival som Trondheim Calling, da band som regel bare får 30 minutter til å spille (riktignok gikk Ondt Blod noe over tiden, og godt var det!).

Bandet serverer publikum med både nye og eldre låter, og det mest spennende var å få høre det nye materialet fra det kommende albumet Natur. Jeg er ikke i tvil om at Ondt Blod kommer til å komme langt i denne bransjen, ikke bare lager de bra låter og kan spille fletta av de fleste andre band live, men det ligger en spilleglede her som gjør at konserten deres ikke bare fører til moshpits, men også glede og smil over hele publikum.