Tirades inntok i går kveld Goon Bar for å spille sin første av tre releasekonserter etter forrige fredags slipp av den meget sterke EPen Songs of Disheartenment. Med seg hadde de Ieatheartattacks og Forgetaboutit som oppvarming. Dessverre måtte førstnevnte trekke seg grunnet sykdom, men Forgetaboutit tok ansvar for å varme opp det beskjedne publikummet. Til tross for at de stilte uten trommis Vegard Kristiansen lot de seg ikke affisere, og trommevikar for kvelden, Still Shakings Simen Årdal, gjorde en god jobb og dempet savnet av Vegard.

Etter Forgetaboutit takker for seg er det duket for Tirades som for kvelden hadde med seg Jon Tangen fra Sectarian Love på gitar. Bandet leverte en kompromissløs konsert og det er tydelig at samtlige i bandet hører hjemme på scenen, selv om scenen for kvelden var delvis på gulvet. Setlisten for kvelden er fokusert på de raske og harde låtene fra låtkatalogen, noe som er et lurt trekk med tanke på at lyden i lokalet ikke er av det beste slaget. Dette er også et av ankepunktene for konserten. Vokalen drukner litt i musikken, samtidig som nyansene i det instrumentale forsvinner. Både gitarene og bassen siver tidvis frem i lydbildet, men forsvinner fort igjen, dessverre.

Tilstedeværelsen på scenen skal det imidlertid ikke stå på og samtlige i bandet oser spilleglede. Mathias Simonsen fortjener også en liten applaus da han er imponerende solid bak trommene. Det som imponerer mest er også hvor tight det hele er, fra Esteban Munoz og Remi Arefjord som skriker om hverandre til den galopperende riffingen som leveres med intensitet. Dette kommer ekstra godt frem i låter som No Drugs, Sleepless og What We Built, We Built In Vain. Foruten de nevnte låtene så er åpningslåten Death Taxes og Death Bell blant høydepunktene fra konserten, sammen med undertegnedes favorittlåt fra den siste EPen, F.C.K.N.Z.SM.

De som møtte opp på konserten i går kveld fikk oppleve en solid konsert med et rutinert band, men som ble sviktet av dårlig lyd. Man ble sittende igjen med en følelse av at det kunne vært, og fortjente å være enda et hakk bedre. Tirades er et band som definitivt bør stå på en større scene enn Goon Bar, men skal ha ros for å gjøre det beste ut av forholdene.