Foto: Alex Hoel


— Endelig vart det Vazelina på Rockefeller! Er dere klare for litt rock and roll, spør gitarist Eldar Vågan et fullpakka og utsolgt Rockefeller.

Han kunne ikke hatt mer rett, og publikum jubler. Om man er den mest surmaga personen i gjengen og har store problemer med rockefoten, så er utvilsomt en Vazelina-konsert «bedre hell’ all medisin».

Allerede fra første låt er folk med og synger. Det var som om en bryter ble skrudd på, og slik var det gjennom hele konserten. Det er ikke bare snakk om refrengene heller. Aldri kan det ha vært mer allsang på Rockefeller enn nå. Det er derfor vanskelig å finne høydepunkt på en konsert som hadde stemningskurven liggende på maks gjennom nærmest to timer. Men låter som Hjelp meg Ragna, Surfbrett og Gi meg fri i kveld tar virkelig av.

— Nå må den vel være slutt, Eldar, låter det fra Høggern.

Heldigvis ikke! Høggern er en stjerne. Hver gang han kommer frem til mikrofonen er det stormende jubel. Med Sammarkveld blues lever Eddie Cochran enda, og man får nesten lyst til å slippe alt man har i hendene og starte rockeband. Gitarspillet til Eldar er fantastisk. Bandet låter fantastisk med både tangenter, saxofon og ekstra trommesett som på hver sin måte tilfører energi til musikken. Folk har tatt på seg swingtøyet, men det er dessverre ikke noe særlig plass til dans. Derfor må det danses der det danses kan, eller rett og slett hoppe.

En av de siste låtene er «Fem fyrer med ved» og det går over til Gluntan-sangen La oss leve for hverandre, eller La oss fyre for hverandre som det heter her. Noe Høggern mener blir helt feil å spille i Oslo, derfor ender de opp med å spille riffet fra Led Zeppelins Kashmir med Høggern som roper «yeaaah». Man tror ikke det kan komme mer nå, det kan ikke bli bedre, så spiller de Feil side ta Mjøsa og en Rockefeller-sang.

— Vil dere ha en tel, roper vokalist Kjetil Foseid
— JA, runger det fra publikum.
— Å, fy flate!

Bilopphøggerne spiller Surfbrett, Det beste i livet er gratis og Gi meg fri i kveld på nytt.

— Nå må den vel være slutt, smeller det fra Høggern.
— Ja, nå er det slutt, svarer Vågan og Foseid.

Måtte Vazelina Bilopphøggers komme igjen og igjen for å lage allsangfest på Rockefeller. Om du var en av de som ikke var der, stikk på ekstrakonserten i september! Om du var der, dra igjen!