Foto: Thomas Johnstone

Dagen etter at The Weight of a Thousand Suns inntok butikkhyllene var det klart for releasekonsert med Horizon Ablaze i kjelleren på Revolver. Dette var første gang bandet spilte live siden 2014, og spenningen var knyttet til hvorvidt de ville klare å overføre en såpass stor og mektig plate til liveformat. Og til alles fornøyelse satt det som et skudd.

Setlisten bestod kun av låter fra den nye skiva, dog i en ny rekkefølge, og med seg for anledningen hadde bandet Jan Laksesvela på gitar, Aleksander Hodne på bass og Maurice Adams på clean vokal. I det det hele sparkes i gang med monsterlåta Sleep is the Brother of Death skjønner en at det lille av bekymring for rust i maskineriet var tullete, for bandet er blodtight, og lyden er enda bedre enn hva en kan forvente av et så lite lokale.

Vokalist Andre Kvebek sin stemme er helt rå, og hans rolige men autoritære fremtreden passer fint inn på scenen. Stian Ruethemann synger med både med og uten mikrofon, mens han hamrer ut riff etter riff uten å trå feil en eneste gang. Adams’ clean vokal er bra, selv om det er litt startvansker med å få mikset lyden hans inn i det massive lydbildet i et så lite lokale under låta The End of a Dream. Høydepunktet på konserten må være når disse tre synger sammen i refrenget på Ghost of a Previous Nightmare, for da var det neppe bare meg som fikk frysninger langt nedover ryggen. Når så konserten ble avsluttet med Insidious ble jeg stående et par sekunder ekstra for å fundere over hva som nettopp skjedde.

Det er i grunn ikke et kjedelig øyeblikk gjennom hele konserten, men en savner allikevel en liten ekstra brodd underveis. Jeg kan ikke trekke frem noe negativt rundt musikken, for her gjorde Horizon Ablaze jobben særs godt, men det føles også litt stivt, og for eksempel småpraten mellom låtene vitner om at det er en stund siden sist de sto på en scene. Det er deilig med et svartmetall-band som lar liksminken ligge på hylla og lar musikken komme i fokus, men litt mer artisteri bør man kunne håpe på neste gang. Heldigvis kan vi sitere bandet på at dette bare er begynnelsen.