Foto: Therese C. Wangberg


«Dette er sånn man skal lage rock, men som ingen greier lenger». Sitatet kom fra min venn som var med på Blå i helgen, der de svenske veteranene The Nomads hadde blitt booket inn for anledningen. Bandet hadde akkurat gått av scenen og vi var allerede i gang med å diskutere hva vi hadde sett.

Dette er ikke første gangen jeg ser dem. Snarere er det vel kanskje tiende gangen, og sist bare for noen måneder siden på Nalen i Stockholm, der de gjorde en konsert som var så bra at jeg nesten ikke husker noe av den.

Gutta i Nomads har holdt det gående siden tidlig 80-tall, og har stått for et utall klassikere i garagerockens verden. Såpass mange at de har inspirert band som The Hives og Hellacopters for å nevne noen. Den svenske rockescenen hadde neppe vært det samme uten Nicke & Co.

I disse dager har gutta i Nomads blitt godt voksne, og med alderen kommer selvfølgelig privilegiet med at de kan velge hvor, når og hva de spiller. Derfor er det alltid litt ekstra stas når de titter innom nabolandet. Det er som når gamle venner kommer på besøk. Da har man det så hyggelig at man som regel ikke vil de skal reise igjen.

Og hyggelig blir fellesnevneren for kvelden på et nesten utsolgt Blå også. Med et 20-talls skiver på samvittigheten er det fritt frem for en godt sammensatt setliste med nytt, gammelt og covere.

Publikum skåler og synger med, så bra som et voksent publikum av gamle rockere kan, og etterpå får de som vil slå av en prat med bandet, som etter endt ekstranummer stiller seg i merchen.

Jeg og min venn konkluderer med at dette kanskje ikke var en konsert med de store overraskelsene, men det trenger det heller ikke være så lenge man får se levende legender stå på scenen og gi oss rein rock for pengene. Garagerocken lenge leve!


Setliste:
Out of it
Hangmans’s Walk
Don’t Pull my Strings
Bad Times Will Do Me Good
Knowledge comes with Death's release
Don’t Kill The Messenger
Wolf bane
Crystal Ball
I’ve Seen Better
Working For The Man
Come On
Lowdown Shakin' Chills
(in a) House of Cards
Top Alcohol
Move it On Over
*
American Slang
Call off your Dogs