Foto: Benedikte Hågensen Svendsen

612 består av T-boyofficial, SlimTim, Lille Leon, Hypeman Bønna og 612 DJ Lars. 19 åringene fra Oslo vil ikke utgi ekte navn, men har innrømmet at noen i gruppa går på Elvebakken Videregående. 612 var opprinnelig deres grafitti navn, men nå skal de ha gått over til rap. Er dette Norsk raps fremtid?

Konserten holdt sted på P3 scenen på DOA, og de har klart å tiltrekke seg en del publikum. Når de entrer scenen har Dj Lars tekniske problemer og de klarer å få publikum å le av de. Det hele varer i maks 20 - 25 minutter. For de som ikke vet hvem ansiktene bak 612 er, kan man lett bli overrasket over hvor unge de er.

De spiller de få låtene de har, "612 for alltid", "Blå", og "612". De er entertainere på scenen, shower og får publikum til å danse lett med. Selv om guttene bak 612 er sjarmerende og kan spytte gloser, virker det hele rotete. Man merker at de har lite scene erfaring, og de virker ikke trygge på de de skal framføre. Det virker som de gir litt faen i hele spillejobben. De er morsomme, men gir lite av seg selv.

Er dette norsk raps fremtid? De kan skrive tekster, rappe, men de har mye å gå på når det gjelder å fremføre live. Ting har virkelig skjedd raskt for de unge rapperne i 612, men kanskje litt for fort. Det er tydelig at de kan skrive kule tekster og har noe å komme med, men det når ikke helt opp. Rotete show, men jeg håper dette gir guttene mersmak likevel.