Det amerikanske bandet SUSTO ble en kritikerfavoritt i Norge i fjor. Låtskriver og vokalist Justin Osborne spilte solo akustisk i Oslo, og denne gang hadde han med seg fire musikere. Bestekameraten Corey Campbell vekslet mellom keyboards og en elgitar som han spilte glimrende på. Men Revolver Goon Bar er ikke et optimalt lokale. Det er kaldt, mørkt og trangt. Lyssettingen består av noen lyspærer som henger fra taket, så ingen får tatt bra bilder. I tillegg lekker det lyd fra kjelleren. Det var en tabbe å ha by:Larm-konserter i kjelleren samtidig som SUSTO spilte.

SUSTOs musikk er inspirert av blant annet tidlig Eagles, Steve Earle, The Jayhawks og Uncle Tupelo. Men tekstene er noe helt eget, med mye humor, selvutlevering og de tre temaene som Osborne nevnte på denne fullsatte Oslo-konserten: God, drugs and cops. Vi fikk høre mest fra fjorårets album & I'm Doin' Fine Now, men også en del fra den selvtitulerte debuten fra 2014. Samt en helt ny og flott sang som handler om turnélivet: Rock On. Bandet har faktisk vært på veien i to og et halvt år nå!

Likevel virket de ikke slitne. Alt på første låt, County Line, vagget de i takt med musikken. Den durte av gårde og satte publikum straks i humør. Justin Osborne valgte å ikke fortelle om bakgrunnen til alle tekstene - ellers ville det blitt en lang konsert, så pratsom som han er. Men han sa at Acid Boys handler om å sykle rundt i lsd-rus i hjembyen Charleston!

Blant de største høydepunktene var Cosmic Cowboy (om å tvile på kristendommen), Wasted Mind (der tempoet og volumet økte gradvis til et klimaks) og den stemningsfulle Diamond's Icaro, der Osborne ulte som en cowboy og gikk over til trommer da låta tok helt av etter noen minutter.

Første ekstranummer, Mystery Man, ble ødelagt av høy lyd fra konserten i kjelleren. På denne tandre balladen spilte bare Corey og Justin. Sistnevnte på akustisk gitar, som han alltid spiller på når scenen er liten. Hele bandet kompet på neste ballade, Smoking Outside, som jo alltid avslutter SUSTOs konserter.

Etterpå sa alle jeg snakket med at det var en glimrende konsert. Men mange klaget over lokalet. Lyden var imidlertid klar og god hele tida.

Foto: Christian Nordby