Foto: Per Ole Hagen

Mannen best kjent fra sitt arbeid med det selvtitulerte The Devin Townsend Project sto torsdag kveld på scenen på Vulkan Arena. Denne gangen kun med en akustisk gitar som akkompagnement til den vanvittige stemmen.

En del fryktet nok at det skulle bli en traust affære, men mannen er så rutinert og dyktig at en ikke kan unngå å bli underholdt. Selv om han har mistet alt utstyret sitt og spiller på en lånt gitar, som bare er sånn halvveis med på laget. Nok til å sette enhver artist ut av rytmen, men her blir det heller en del av noe som nesten fremstår som en improvisert stand-up rutine. Han bruker alt han har av stemmeprakt godt, og leker seg fra falsett, til dyp bass, til noen imponerende skrik. En liten rap får han også sneket inn. Ikke så veldig delikat, men en kan ikke unngå å fnise barnslig med.

Som konsert er det en del dødtid, der mannen står og klimprer og kødder og bare spiller på sjarmen. Det treffer jevnt over bra, og de mange fremmøtte ser ut til å kose seg stort, med store smil og et par latterkuler. For de som er fans er det nok også morsomt å få høre låtene i et annet format enn hva en er vant til. Samtidig så er det vanskelig å riste av seg følelsen av at her er en mann som så sitt snitt til å ta med seg noen lett-tjente tusenlapper hjem for å kødde på en scene i en halvtime. Mange vil nok si at om noen kan gjøre det så er det Devin Townsend, men noen høydare av en konsert er det ikke.