Foto: Per-Otto Oppi Christiansen


The Sun Days startet dagen på Goon bar og gjorde det til et fullstappet lokale. Faktisk så fullt at de som kom litt sent måtte stå pent og pyntelig i baren og vente på at noen skulle videre. Bandet stilte uten fullt band, og med bare to gitarer og vokalist Lea Rambell i midten var det duket for en uventet intimkonsert, nærmest i MTV-unplugged-territorium.

Det er en fin forestilling for de fremmøtte, og til tross for at det er nedstrippet ser publikum ut til å være lettere trollbundet. Det låter bra, lyden er den beste jeg har opplevd på Goon og det er koselig. Dessverre blir det litt tamt og grenser til kjedelig i lengden. Uten fullt band så mangler bandet den ekstra slagkraften som i mine ører hever låtene deres og låtene skled litt for mye inn i hverandre uten å skille seg nevneverdig ut.

De som møtte opp fredag ettermiddag fikk oppleve en annerledes utgave av bandet enn man normalt kommer til å gjøre, og var derfor på sett og vis en fin opplevelse. Følelsen av at det manglet noe ble dessverre litt for dominerende og til tross for sterke vokalprestasjoner og solid gitarklimpring var det hele forglemmelig.