Foto: Per-Otto Oppi Christiansen


Barren Womb som nylig slapp den meget solid plata, Old Money / New Lows, spilte sin første av to by:larm konsert fredag kveld og gjorde en god figur.

Noe av det første en gjør når man står på Barren Womb-konsert er å kikke etter hvor resten av bandet gjemmer seg, for det er smått utrolig hvor mye lyd Timo Silvola og Tony Gonzalez klarer å produsere. Det er en vegg av lyd som dundrer inn i øregangene dine fra start til slutt. Høy lyd er dog ikke nok i seg selv, men hele settet er så alvorlig tight og ektefølt at man blir stående oppslukt i lyden. Vokalene vil jeg også påstå skinner enda sterkere live, foruten noen ganger de er mikset litt lavt. Av høydepunkter på konserten blir låtene Mystery Meat og Crook Look to låter som låter enda bedre live enn på plata.

I lengden blir det imidlertid noe ensidig, og til tross for alt de får til som duo blir det i noen tilfeller litt forutsigbart. Dette overskygger dog ikke det faktum at Barren Womb er et meget habilt liveband som burde få enda større oppmerksomhet fremover enn de har gjort til nå.