Foto: Per Ole Hagen


Skambankt var siste artist ut på årets utgave av by:Larm black og markerte seg som et av Norges mest olja rockemaskineri.
Etter en lang intro er det ikke lenge før I Dette Huset fra deres nyeste album Horisonten Brenner har satt stemningen og bandet har publikum i sin hule hånd. Bandet pumpet ut låt etter låt og det er tight og de får til og med publikum med på allsang allerede etter tre-fire låter. Det er ikke tvil om at vokalist Terje Winterstø Røthing vet nøyaktig hva han gjør på scenen og når det åpenbart er en del fans tilstede blir det god stemning gjennom hele konserten.

Lydmessig låter det stort, men vokalen er noe lav i lydbildet uten at det legger noe særlig demper på konserten. Skambankt har bygget seg opp en ganske solid låtkatalog med årene, og konserten lørdag kveld har ingen låter som faller gjennom. De tar seg også tid til å spille Balladen Om Deg uten at dette temposkiftet legger noe særlig demper på stemningen. Utover i konserten spiller de også noen gamle slagere og avslutter naturligvis med Skambankt! til en solid allsang, hvert fall til by:larm publikum å være.

Det ingen tvil om at Skambankt er et band å regne med i livesetting. På mange måter fremstår de litt som Rogalands Foo Fighters; ingen kan si noe på at de skaper liv og at det er moro på konsert, men musikalsk er det lite spenning og dybde å spore.