Foto: Benedikte Hågensen Svendsen

Whalesharkattacs er solo prosjektet av Viviana Vega. Artisten er multi-instrumentalist og renessansekvinne, hun har lenge vært en del av undergrunnsmiljøet i Oslo. Spiltmed blant annet Ost&kjeks, Emile The Duke, Masselys, ect. Whalesharkattacs er produsert av Viviana selv, og er en blanding av mørke, popete og instrumentale elementer.

Hvis man ikke har sett eller hørt Whalesharkattacs tidligere sitter man igjen med en WOW følelse når konserten starter. Alene på scenen står Viviana Vega med mørk sminke, lilla lepper og solbriller. Denne lørdagskvelden under By:Larm befinner vi oss på Revolver (hun spilte konsert på torsdag, på utestedet BLÅ).

I starten kan Vega virke litt usikker, men det tar seg fort opp. Hun gjør sin greie, og all usikkerheten faller fort bort. Detter er catchy, kunstnerisk og annerledes. I starten sliter publikum litt med å ta dette musikalske kunstverket innover seg, men etterhvert ser man folk danse med.

Vi hører låter fra hennes debutalbum Whalesharkattacs, som ble sluppet i fjor høst. "Saws (U dont know me", "Compromise", "Motel", og flere. Hun spiller også singelen «Positive Disintegration» som er med på Joachim Triers siste film Thelma.

Det er allikevel noen ting å plukke på for at konserten kunne gitt en mer proffere musikalsk opplevelse. Det er ingenting som er mer imponerende enn artister som produserer og fremfører musikken sin selv. Denne gangen føler jeg Viviana burde hatt en hjelpende hånd, eller såkalt DJ, på siden som styrer musikken for henne istedenfor å gjøre det selv. Det gjør at ting føles proffere ut på scenen. Det var også litt småkjip lyd i forhånd til studiolåtene hennes, noe som ikke ga artisten det ultimate lydbilde denne kvelden.

Dette var en kul og spesiell opplevelse denne lørdagskvelden, som jeg ikke ville vært foruten. Whalesharkattacs er unikt, særegent og instrumental musikk som ligner på veldig lite annet. Det er litt småplukk, men alt i alt en opplevelse flere burde fått med seg.