Foto: Benedikte Hågensen Svendsen

Queerpunk trioen Intetskjønn fremmer likestilling, sexisme og skeiv frustrasjon. Det her er eksplosiv, aggressiv og tøff punk. Bandet består av vokalist Ida Charlotte Bratteberg Jakobsen, Ragnhild Nelvik Bruseth på trommer og Alexander Didriksen på bass/vokal.

De spilte under by:Larm på lørdag. Mono er tettpakket av all slags type mennesker som ønsker å være vitne til dette fyrverkeriet av et pønkband. Det er ingen tvil om at mange av de som er tilstede på Mono kjenner bandet, for det ropes "Ida" eller "Aleks" konstant. Allikevel vil jeg påstå at det er fler skuelystne musikkelskere på Mono denne kvelden, som vil sjekke ut dette spennende bandet.

De starter konserten med låta "Vaginalmassasje", og vokalist Ida forteller om bandets synspunkter om at vaginalmassasje ikke alltid burde være noe seksuelt. Hun får publikum til å le, og starter konserten med et smell.

Hele konserten føles litt absurd da det ropes "kuk&fitte" ut av mikrofon. Ida sparer heller ikke på noe da hun forteller om sin første mensen, og påpeker at det burde være mer naturlig å snakke om temaet. Helt enig. Da får vi selvfølgelig høre låten "mensen".

Intetskjønn fremmer temaer som er viktig å snakke om. Seksualitet, kropp og homofili. Det er ingen tvil om hva bandet står for, og vokalist Ida har mange historier på scenen som understreker temaene.

Det er ingen tvil om at bandet fronter viktige temaer, spesielt for yngre skeive er det ingenting som er råere, enn å ha band å se opp til. Denne konserten oste av energi, brutalitet og mennesker som tør å stå for noe de selv mener er viktig. Ida dro oss inn i sin verden av urettferdighet, og det å tørre å snakke om tabubelagte temaer.

Ida river av seg skjorte og hopper ut blant publkum toppløs mens hun fortsatt klarer å holde kontroll over mikrofonen. Folk jubler, skåler og danser. Da de avslutter med siste låt er publikum i ekstase og vil ha mer. Intetkjønn vekker noe i folk denne kvelden, og som resten av publikum, jeg vil ha mer. Mer sinne, mer punk og mer av band som tør å stå for viktige temaer.