Foto: Terje Dokken


Den svenske søsterduoen First Aid Kit gjestet Oslo Spektrum på en kjølig tirsdagskveld. Med seg på lasset hadde de fire musikere og et flunkende nytt album.

Før festen startet fikk publikum litt oppvarming fra en fyr ved navn Van William. Han leverte dreven country musikk i gamle, kjente fotspor. Det var fine nok tekster, men ikke noe som klarte å bemerke seg som spesielt unikt. Han og bandet hans gjorde en god jobb med å varme opp før hovedretten, men ikke stort mer enn det.

Rundt 20.30 entret bandet scenen, og de startet ballet med et dobbeltspor fra den nyeste skiva Ruins. Det begynte med Rebel Heart tett etterfulgt av It's a Shame. Deretter gikk de inn i King of the World fra skiva The Lion's Roar. Stemningen var satt, publikum var med på hver eneste note, og kvelden fortsatte med godlåt etter godlåt.I løpet av snaue 90 minutter fikk publikum høre en fin blanding med låter fra tre av bandets fire album. Debutalbumet ble ikke representert, mens det siste albumet fikk mange muligheter til å vise seg fram fra sin beste side. Publikum fikk også høre You Are the Problem Here, en sinna rockelåt som bandet skrev i protest mot behandlingen av kvinner i musikkindustrien. Både låta og forklaringen til hvorfor de skrev den fikk god mottagelse fra publikum.

På låta Emmylou viste publikum fram sangstemmen sin. De sang med overbevisende innlevelse gjennom hvert refreng, og bandet lot publikum lede ann på en strofe eller to før de gjentok styringa.

Sangegenskapene fikk også bryne seg litt under sangen Hem of Her Dress. Her ga bandet klare instrukser på hvordan det skulle gjøres, og da øyeblikket kom sang publikum lykkelige med. Å si det hørtes ut som noe annet enn en samling glade travere med et par for mange innabords ville vært en løgn, men med tanke på hvordan sangen er så er det kanskje hensikten.Kvelden tok slutt med låta My Silver Lining. Bandet takket pent for seg, og konserten var over. De kan se tilbake på en underholdende kveld fylt med god musikk og perfekt stemning. Dette var nok akkurat det First Aid Kit fansen hadde håpet på, og bandet leverte til de grader. Det er vanskelig å komme stort nærmere perfeksjon enn dette.

Hvis man skal sette fingeren på noe så må det være et par av låtvalgene, men vi snakker om et band med et såpass stort repetoire av gode låter så litt uenig med setlisten er det lov å være. Det satte uansett ikke noe demper på kvelden. Neste gang First Aid Kit kommer til Norge er det bare å benytte muligheten.