Foto: Hanna Fauske


Før Killswitch Engage entrer scenen på Trondheim Rocks spilles en editert versjon av Beastie Boys’ Fight For Your Right, som inneholder både airhorns og Dr. Zoidberg fra Futurama. Deretter kommer bandet ut på scenen, en etter en, og starter konserten med et kraftig brak. Fra første stund leverer Killswitch Engage en kvalitetskonsert fylt til randen med solid metalcore, som bandet er kjent for.

Nytt for anmelder var at de hadde byttet vokalist i bandet. Da jeg så de sist, i Oslo Spektrum i 2009 delte de scene med In Flames og hadde Howard Jones på vokal. Personlig må jeg si at Jesse Leech, som sang på bandets to første album og som ble med i bandet igjen i 2012, fungerer langt bedre enn Jones til denne typen musikk. Jones er absolutt en god vokalist med en imponerende røst, men hans noe virtuose syngemåte føltes, for meg, ofte malplassert i denne typen musikk.

Konserten går sin gang og bandet leverer en konsistent sterk konsert hele veien, men for en som i utgangspunktet ikke er så glad i hverken Killswitch Engage eller metalcore blir det i lengden litt langtrukkent og kjedelig. For eksempel blir mengden breakdowns pr. låt litt mye til tider, men igjen kan jeg ikke kritisere et band for å høre ut som seg selv heller.

Alt i alt leverte Killswitch Engage en god konsert under Trondheim Rocks, og det ble en fin oppvarming før Iron Maiden som spilte etter dem. Publikum, og særlig de som sto nærmest scenen, så ut til å storkose seg under hele konserten, og jeg må innrømme at jeg måtte dra litt på smilebåndet da bandet dro i gang Dio coveren Holy Diver helt på slutten av konserten.