Vaterland arrangerte en aldri så liten punkeaften lørdag kveld da Anti-Lam Front inviterte til relasekonsert for debutalbumet Tidlig Anti-Lam Front. Med som oppvarming var Oslobandet Astrobabes som også hadde grunn til feiring. De slapp tross alt sin første singel på fredag i form av den groovy godbiten Singel.

Størrelsen på lokalet kombinert med stemningen blant de fremmøtte skapte en flott ramme til det som skulle bli en herlig pønkeaften. Bandene koste seg, publikum var engasjerte og det var upåklagelig stemning. Foruten litt lei miks og at det kanskje kunne vært flere til stede for å skape enda mer liv er det vanskelig å tenke hva mer man kan håpe på fra en pønkekonsert.

Astrobabes var altså første band ut, og det er ikke annet å si enn at dette er et band du må følge med på fremover. Kule låter, tight, velspilt og ikke minst underholdende live. Det er bare å hive seg på først som sist og glede seg til EP-slipp til høsten.
Det var imidlertid Anti-Lam Fronts lamhetskritikk som var fokus for kvelden og de som hadde tatt turen til Vaterland ble servert samtlige låter fra albumet, riktignok i en omrokert rekkefølge. Fra førstelåten Movember-Regn og frem til festen ble avsluttet med Te Melvin hadde trønderpønkerne full kontroll.

Settet var bra sammensatt, imponerende tight og velspilt. Vokalene var imidlertid mikset ulikt og vokalist Erlend Lånke Solbus vokal forsvant mer i bakgrunnen når han ble akkompagnert av gitaristene Øyvind Sarheim og Eskild Johansen Næss. Det var også noe støy og feedback som motarbeidet den ellers oppslukende konserten. Stort sett satt imidlertid lyden som et skudd.

Vokalprestasjonene var også imponerende solide og stort sett upåklagelige. Det er vokalist Erlend og de to gitaristene Øyvind og Eskild som gjorde mest ut av seg, men også Elling Finnanger Snøfugl bak trommene og Erik Lånke Solbu på bass gjør en god figur. Det oser spilleglede og innsatsen fra scenen er alt man kan håpe på.
Høydepunkter kom på låter som Sje Mæ Gi Mens Æ Tar, Livet’s Harde Skole!!!!1 og Ingenting Som heter Dverg. På alle de tre nevnte ble det tendenser til allsang. I fare for å avsløre meg som søring så er det fint å vite at det ikke bare er de slitsomme gubbene i D.D.E som kan få til allsang på trøndersk altså. Notert. Når Anti-Lam Front dro i gang «balladen» Fineste Donald er det igjen D.D.E som blir assosiasjonene for en uvitende søring. Det var heldigvis ingen antydninger til «rai» å spore i lokalet.

Anti-Lam Front leverte en forrykende konsert som på mange måter var akkurat det man vil at en pønkekonsert skal være.