Foto: Oddbjørn Steffensen

Onsdag 13.juni var Australias dag på Bergenfest. En kruttsterk trio bestående av Nick Cave & The Bad Seeds, Alex Cameron og Angus & Julia Stone spilte alle denne dagen. Først ut i rekken var søskenparet Angus & Julia Stone. De spilte på den største scenen - Plenen - foran en anstendig mengde folk. Det skulle vise seg å bli en meget fin konsert fra det sympatiske søskenparet.

Stemmene deres står usedvanlig godt til hverandre, og de har et bra band i ryggen i tillegg til at de sjøl er mer enn habile musikere. De spiller begge både elektriske og akustiske gitarer, og Julia er også en habil trompetist (hun spilte trompet på et par av låtene). De har også et pent knippe med fine låter bak seg. De har gitt ut fire plater fra 2007 og til i dag. Hører man duoen på plate, kan man kanskje hevde at det kan bli noe monotont i lengden, men på konserten syns jeg de hadde satt sammen et fint sett som aldri ble kjedelig.

I tillegg har de en lekker backdrop, der bildene vi får se gjenspeiler låtene de spiller. Da de spilte Oakwood f.eks, ser vi en bil som kjører gjennom et ørkelandskap der det dukker opp et skilt som det står Oakwood på.

Det var en overvekt av låter fra det siste albumet deres Snow, men også låter fra de andre albumene som Grizzly Bear og Private Lawns . I tillegg fikk vi en låt fra Angus sitt sideprosjekt Dope Lemon, Uptown Folks.

Alt i alt en mer enn godkjent konsert fra Angus & Julia Stone i sommerlige omgivelser på Bergenfest.