De burde egentlig hatt ferie nå. Den nye platen er ferdig innspilt, og det er ikke lenge siden de rundet av all promotering og turnering rundt nesten to år gamle Hollow Bones. En plate som tok de to ganger til Sentrum Scene samt festivalbesøk til både Pstereo i Trondheim, Slottsfjell i Tønsberg og Tons Of Rock i Halden også.

Men, nei da. Rival Sons er ute på tur igjen, og med en gang reiseveska er pakket på Long Beach i California tar det ikke lang tid før de krysser grensa inn til Norge.

Denne gangen skulle de egentlig ha headlinet Norwegian Wood, men den festivalen kollapset nok en gang. Derfor ser vi i stedet Travis og Jason Isbell på Piknik i Parken, Thåström på Sentrum Scene og altså Rival Sons på Union Scene i Drammen.

Det var langt fra fullt på Union denne dagen, men det hadde nok kanskje vært enda mindre fylt opp i Frognerbadet. Men Union Scene har heller ikke hatt lange tiden til å promotere og selge torsdagens arrangement, så at det var godt fylt opp på gulvet foran scenen (ca- 4-500) og ingen tilgang til galleriet for være greit nok.

Men om det er stadionjobb, festivaljobb, et overfylt stort amfiteater som Sentrum Scene eller en halvfull klubbjobb i Drammen; Rival Sons leverer uansett. Hver gang.

Uten noen ny plate i bagasjen, ble det en liten kavalkade denne gangen. De var innom samtlige plater, med låter som Tell Me Something og den enda sjeldnere On My Way fra Before The Fire, via Pressure & Time fra platen med samme navn, Keep On Swinging og Jordan fra Head Down, Electric Man fra Great Western Valkyrie og åpningen Thundering Voices og Tied Up fra Hollow Bones.

Great Western Valkyrie fikk over en tredjedel av setlisten, inkludert Good Things som de ikke har spilt på en god stund. En låt som Belle Starr bryter også godt opp i settet og bidrar til variasjonen i uttrykket.

Rival Sons er kanskje planetens mest arbeidsomme rockeband. En ny plate er nemlig innspilt, og vil finne veien til platebutikkene og strømmetjenestene i september. Konserten i Drammen viste også et band med overskudd, spilleglede og god kjemi.

Altså ingen tegn til slitasje etter et imponerende antall reisedøgn i Europa siden det smalt med Pressure & Time og deres første konsert i Norge og Oslo på Blå sommeren 2011.

Når den nye platen foreligger til høsten finner de nok turen til Norge igjen også.