Foto: Lars-Ove Håhjem


Ålesund Live hadde tidligere i uken tatt konsekvensene av vindfulle værmeldinger og flyttet festivalen inn i Sparebanken Møre Arena i stedet for å ha festivalen utendørs i Ålesunds gater. Dessverre gjorde det sitt til at noen av de mindre kjente bandene mistet sin festivalopptreden i år, noe som alltid er kjedelig, men alternativet viser det seg nå er at fredagens program hadde blitt avlyst på grunn av sterk vind, og da hadde Ålesund gått glipp av briten James Bay, og James Bay hadde gått glipp av Ålesund.

For noen minutter etter oppsatt sto jubelen i taket da James Bay og resten av bandet hans kom gående ut på scenen. Artisten, som både ser superkul ut og er pikenes kjæledegge på en og samme tid, brukte heller ikke mange sekundene på å vise at han var klar for å vise Ålesund det han hadde å tilby fra scenekanten. Hans andre studioplate, Electric Light, kom ut for en måned siden og det var herfra de første låtene var hentet, blant annet låten Pink Limonade.

Etter en god og lovende start, som også inneholdt If You Ever Want To Be In Love fra førsteplaten Chaos And The Calm så dabbet det dessverre litt av, og tidvis forsvant nærmest stemmen til James Bay i alt det andre, spesielt på de lavere tonene, samtidig som man heller aldri kommer over hvor mye penger folk er villig til å betale for å stå og prate med hverandre. En konstant prate-surring over store deler av lokalet.

Låten som dro konserten i riktig retning igjen var When We Were On Fire, som for meg var egentlig en ganske ukjent perle, men som virkelig fikk vist James Bay fra sin aller beste side. Både vokalen og resten av musikerne traff perfekt på denne og derfra og ut var det en virkelig glede å høre James Bay. Nå kom forøvrig også de fleste av hitene hans, som Us og Just For Tonight fra han seneste plate og Let It Go og Best Fake Smile fra debuten, og det hjelper selvfølgelig stort på stemningen.

Tilslutt lot han publikum få være med på å dra i gang avslutningslåten Hold Back The River> og når siste tone fra den låten ebbet ut så var det bare å nikke med hodet og bekrefte at joda, James Bay leverte varene han og enda litt til.