På årets konserter spiller Travis hele sitt andrealbum The Man Who, som i 1999 og 2000 ble deres store gjennombrudd - ikke minst i Norge. Og på festivalens presentasjon av artistene sto det at Travis skulle framføre det albumet. I stedet spilte de sine største hits, uten tanke på at flere var kommet for å høre The Man Who. Bandet hadde tre kvarter til rådighet, og ville dermed hatt tid til å spille plata fra start til slutt.

Mens det hadde yret før Travis entret scenen, begynte det å hølje ned da de startet med hiten Writing To Reach You og The Fear. Dette er også de to første låtene på The Man Who. Men de spilte bare tre til fra den plata: Driftwood, Turn og Why Does It Always Rain On Me? Sistnevnte passet bra i regnet sammen med konsertens nyeste låt, My Eyes fra 2007, hvor ei tekstlinje lyder "shame about the weather".

Fran Healy, bandets joviale, pratsomme og sjarmerende vokalist, kunne ikke unngå å nevne at de syntes å være forfulgt av regn. Med sitt svarte skjørt og grånende hår med store viker, så han ikke godt ut. Resten av bandet virket uinspirert, men Healy prøvde iallfall å more publikum, som ikke kan ha talt mer enn noen få hundre. Den eneste låta som hadde det lille ekstra var Side, med herlig og rått gitarspill fra Healy og Andy Dunlop. Men dette var først på andre forsøk (etter at Healy hadde stoppet bandet og bedt dem begynne på nytt).

Nest siste låt, Flowers in the Window, ble ikke spilt helt ferdig. Fran Healy stoppet den for å få tid til å spille den siste låta på settlista, som han sa, "før vi blir kastet av scenen". Deretter avsluttet de med Why Does It Always Rain On Me?.

Travis holdt ingen dårlig konsert, og de spilte jo noen av sine aller beste sanger og største hits. Men det hele ble for rutinepreget og uinspirert, noe som jo delvis skyldtes regnet og det fåtallige publikumet. Og typisk nok tittet sola fram etter at Travis forlot scenen!

Foto: Marius Mada Dale