Fenne Lily er en ung kvinne fra Dorset i England. Der kommer PJ Harvey også fra, og de har enda flere ting felles: Med base i Bristol har Fenne Lily hatt John Parish som produsent. Han er nemlig en nær samarbeidspartner på en rekke av PJs album, både som medkomponist, musiker og produsent.

Debutalbumet On Hold kom for to måneder siden og ble godt mottatt av kritikerne. Fenne Lily, som hun faktisk er døpt, har en lys og vakker stemme. På scenen i den idylliske borggården til Vigelandsmuseet spilte hun gitar sammen med en trommis og en annen gitarist. Vi savnet tidvis bass i lydbildet, særlig på de to første låtene.

Men på den tredje, Bud, skiftet hun til elgitar, mens hennes medgitarist gikk over til akustisk. Dette løftet også låtene som fulgte. Jeg likte spesielt Brother, som handler om hennes 18 år gamle lillebror, og den rocka, ganske PJ Harvey-inspirerte On Hold. Sistnevnte hadde i likhet med det lange avslutningsnummeret For A While en kort fuzzgitarsolo, men skilte seg ut ved å ha en fin oppbygning fra rolig til intenst.

De andre låtene i Fenne Lilys halvtimelange sett var ellers korte. Vi fikk også en god versjon av Angel Olsens Unfucktheworld. Fenne Lily var dessuten flink til å ordlegge seg mellom sangene, på en sjarmerende og keitete måte. Tekstene handler ofte om hjertesorg, noe hun også påpekte. Hun mangler fortsatt litt særpreg, men leverte så mye bra på Piknik i Parken at jeg er sikker på at vi vil høre mye mer til henne i kommende år.

Foto: Stian Schløsser Møller