Testament har vært der før, og det samme har Slayer, Megadeth og Anthrax. Men i 2018-versjonen av Tons Of Rock er det bare Exodus som utgjør det rotekte thrash metal-alibiet fra Bay Area-området nær San Francisco i California, USA.

Og som med mange av de andre, har svingdøren der medlemmer har gått ut og kommet inn igjen vært i konstant bevegelse siden Bonded By Blood kom ut i 1985.

33 år etter har de fremdeles over halve Bonded By Blood i settet sitt, men det er bare trommeslager Tom Hunting igjen i dagens besetning som faktisk spilte på den legendariske platen som var starten på hele thrashbevegelsen i første halvdel av 80-tallet.

Men det låter fett, selv om bandsjef og originalmedlem er på sitt åttende år som erstatter for Jeff Hannemann i Slayer. Sånn sett er det viktigste i det Holt-løse Exodus anno 2018 at vokalist Steve "Zetro" Souza fortsatt er der.

Og vokalisten som først kom inn i bandet i 1986 har blitt 54 år og ser noe grå og småsliten ut. Men etter at han åpnet munnen på årets Tons Of Rock, og glefset ut strofene vi kjenner fra 80-tallet, inkludert Deliver Us To Evil, And Then We Were None, Parasite og Bonded By Blood, var det fort klart at mannen fremdeles har mye å by på.

Det inkluderte også Funeral Hymn og Deathamphetamine som kom ut da han var ute av bandet, og Rob Dukes var Exodus sin frontmann (mellom 2004-2014).

Exodus gikk på hele 10 minutter før tiden, og spilte også Strike Of The Beast på overtid. Det resulterte i at vi fikk 11 heltente thrashlåter fra de fleste epoker av Exodus sin karriere på en onsdags ettermiddag i Halden.

Og når Gary Holt kommer "hjem" etter at Slayer har tatt kvelden, vil nok nye kapitler av Exodus skrives. Og konserten deres i Halden denne gangen viste at de nok kan glefse i fra seg i noen år til.