Er det en ting som er sikkert i det Blackie Lawless og hans W.A.S.P. befinner seg i sitt 34. år er at de for lengst er sluttet å overraske, provosere eller i det hele tatt gjøre noe som ikke er ventet.

Det betyr ikke at bandet er blitt totalt uinteressant å høre på lengre, for de leverer fremdeles. Men de leverer altså det de alltid har levert. Som å kjøpe en liter med lettmelk, for den del.

I Halden fikk vi et 60 minutter langt sett som hadde de fleste av favorittene fra 80- og tidlig 90-tall, Wild Child, L.O.V.E. Machine, I Wanna Be Somebody og en dæsj fra Lawless sin største stolthet The Crimson Idol fra tidlig 90-tall (i dette tilfellet The Idol, Arena Of Pleasureog Chainsaw Charlie) inkludert. Noen låter utenfor den vanlige lysløypa ble det imidlertid; med de 11 år gamle Take Me Up og Heaven’s Hung In Black fra Dominator.

Vi fikk altså som ventet i Halden denne gangen også, ledet an av den ruvende Lawless, som for øvrig når en alder av 62 år når sommeren er på hell (4. september for å være eksakt). Han låter for øvrig som han alltid har gjort, og har fremdeles trøkket og særpreget som utgjør W.A.S.P. sitt sound uansett hvem som trakterer de andre instrumentene.

Men foruten bandets beste instrumentalist, trommeslager Brian Tichy (i sin andre jobb for bandet), har W.A.S.P. vært en stødig bandenhet i over ti år nå. På hver sin side har Blackie Lawless hatt Mike Duda (bass siden 1995) og Doug Blair (gitar siden 2006) lenge nå.

Det vi har sett av virkelig gamle W.A.S.P.-profiler her omkring har vært en skjeggete og ustødig Chris Holmes som har dukket opp på små puber og spillesteder rundt om i Norge og ellers i Skandinavia de siste årene. Han sto sist på en scene sammen med Blackie Lawless i Norge da W.A.S.P. spilte på Rockefeller i 1999 i anledning Helldorado.

Nesten 20 år etter det holder altså gamlefar stand, og han bet greit i fra seg på festivalens største scene i drøye 60 minutter til viseren på klokken viste 01.00 og allsangen døde ut etter I Wanna Be Somebody torsdag.

Og «somebody» er han jo faktisk fremdeles.