Foto: Terje Dokken


På papiret var det en drømmekveld, og realiteten var heller ikke så langt unna da Helloween ble gjenforent med to tidligere profiler i besetningen på Tons Of Rock fredag.

Vi snakker om dagens Helloween med Andi Deris, Sascha Gerstner, Marcus Grosskopf, Michael Weikath og Dani Löble sammen med de to viktigste profilene fra 80-tallet; gitarist og vokalist Kai Hansen (i Helloween fra 1984-1988) og vokalist Michael Kiske (i Helloween fra 1986-1993).

Og de to eks-medlemmene så ut til å ha det kjempegøy sammen med gamle venner på scenen i Halden fredag, selv om det er henholdsvis 30 (Kai Hansen) og 25 år (Michael Kiske) siden de hadde fast jobb i det tyske powermetal-bandet.

Helloween har gitt ut flusst av skiver i etterkant, men i Halden fredag var det bare to låter som ikke stammet fra perioden mellom 1985-1988, nemlig If I Could Fly fra The Dark Ride (2000) og Power fra The Time Of The Oath (1996).

Resten av settet var viet klassikerne fra de tre legendariske albumene Walls Of Jericho (1985), og Keeper Of The Seven Keys I og II (1987/1988). Da snakker vi Dr. Stein, I’m Alive, Eagle Fly Free, Future World og I Want Out. Vi fikk også en medley av de virkelig gamle godsakene, da Kai Hansen kjempet seg opp i høyden igjen på Ride The Sky, Starlight, Judas og Heavy Metal (Is The Law). Akkurat det var mer sjarmerende enn kompetent, men det får vi la gå i det nostalgirusen steg ytterligere foran hovedscenen på Tons Of Rock fredag.

Forståelig nok er verken Hansen (55) eller Kiske (50) like bra som de var for 30 år siden, men det er heller ikke den nåværende Helloween-vokalisten Andi Deris (53). Men sammen løftet de den gamle storheten opp til et nivå som gjorde det veldig morsomt å være publikummer fredag. Spesielt når epoken de viet mest tid til er den som publikum har størst forhold til også.

Og å høre klangen i stemmen til Michael Kiske igjen etter så mange år, var nesten verdt turen til Halden alene. Med spilleglede og veldig god bandkjemi til stede også, var det morsomt å bli med i Helloween-tidsmaskinen.