Foto: Lena Lakselvhaug


Kadettens headliner, Tyler the Creator, var kommet for å avslutte hele festivalen - og det gjorde han.

Uten oppvarming som de fleste artistene tidligere hadde gjort, kom artisten selv på scenen og startet det hele med låta Where This Flower Blooms , som originalt er med artisten Frank Ocean.
Helt ærlig, ble jeg litt skuffet da jeg glimtet han første gang han gikk på scenen. Han stod helt stille og hadde et utrykksløst ansikt frem til droppet av første låt, hvor han virkelig klikket helt sammen med folket. Jeg klarte ikke helt å la være å smile, hverken gjorde artisten selv eller publikum.

Alle på festivalen hadde stelt seg rundt scenen og folket danset og sang så langt øye kunne se. Scenen var bra oppbygd, hvor Tyler stod opphøyd over publikum på en slags platå. På både platået og skjermen bak, var de gjenkjennelige visuellene og den rene estetikken fra albumet han slapp i fjor Flowerboy. Han spilte for det meste bare låter fra dette albumet, men tok seg også tid til å spille noen gamle favoritter.

Energien var 100% hele tida og Tyler klarte å samle publikum på en måte ingen hadde gjort før. Opptredenen var relativt enkel, men det var det som gjorde den så magisk; faktumet at han stod helt alene på scenen (noe ingen av de andre artistene på festivalen har gjort), relativt enkle låter å synge på med hvor teksten kom på skjermen bak fra tider til tider. Etter å ha fylt Kadettangen med musikk og steming i en drøy time, takket artisten for seg og avsluttet med låten See You Again , ettersom navnet er litt ironisk.

Vel ja, Tyler, da håper jeg at vi ser deg igjen snart.