Foto: Henrik Kyte Assmann

Å skulle åpne en liten festival er ingen lett jobb. I det Are You Having Fun Yet går på scenen i Bendiksbukta, rigges det fortsatt på området, og de få som har stilt tidlig er vel så interesserte i å slikke sol som å høre på musikken som serveres. Kombiner dette med en litt for rask lydsjekk og et rimelig urutinert band, så sitter en nok ikke igjen med en særlig god konsert.

Men det er heldigvis ikke bekmørkt. Når Are You Having Fun Yet kommer inn i flytsonen underveis, er det faktisk riktig så bra. Låter som Now and Then I Feel Destroyed, Lads Prayer og Are You Having Fun Yet? funker veldig bra i solskinnet, men ellers er det ikke en særlig imponerende rekke låter som fremføres. At bandet også nærmest unnskylder seg underveis, ikke bare for lydtrøbbel, men også markerer starten av låta High as a Concept med å si «Vi syns den er bra», med et snev av tvil i stemmen, er ingen stor tillitserklæring til eget materiale. Låta er ålreit den, men heller ikke stort mer enn det. Når så vokalist og gitarist Peter Hiley smører på med å si «note to self: Don’t Talk», så må en bare le med.

Det er heldigvis bøtter med sjarm å hente, og selv om en sitter igjen med en følelse av at dette kunne vært en mye bedre konsert, så er det aldri direkte dårlig. Are You Having Fun Yet har definitivt noe å komme med, noe deres nye skive også vitner om. Det er bare synd vi ikke fikk se dem fra deres beste side på Måkeskrik.