Foto: Thomas Johnstone

Andre band ut på Måkeskrik måtte slite med mange av de samme problemene som Are You Having Fun Yet. Publikum var knapt på plass, og de som var tilstede koste seg i sola. Fornuftig nok. Whales & This Lake viste derimot helt andre holdninger fra scenen, og klinte til fra første låt.

Vokalist og frontfigur Hans Olav Settem er en eksentrisk kar, og viser seg fra en god side på scenen. Han bruker plassen han har til rådighet godt, og når scenen er dekket skal gressplenen få kjørt seg også. Musikken låter bra, og trioen formidler materialet sitt på en god måte. Samtidig er det ganske åpenbart at en klubbscene er deres rette element. Det er mye som fungerer, men i denne settingen havner bandet litt i bakgrunnen av begivenhetene, og iherdige forsøk på å stjele oppmerksomheten til tross, så blir det litt uinteressant.

Whales & This Lake har en god samling låter, og deres foreløpig eneste fullengder Send a Man Down har mange kule låter som funker bra live, og spesielt George Super Hound, July og Alphagirls & Alphaboys skiller seg ut sammen med deres store hit Sahara Blind. Samtidig jobbes det kanskje litt vel hardt fra Settem, da stemmen hans faller litt igjennom underveis. Hans syrete gitarsolo som avslutter konserten føles også litt påtatt, og faller fort igjennom når ikke publikum er med på notene. Når alt kommer til alt så leverer Whales & This Lake en god konsert, men til feil sted og til feil tid. De er aktive og kule, men de kunne nok tilpasset seg publikum på en litt bedre måte.