Foto: Andreas Ceballos

Når sola er på vei ned inntar Sibiir Måkeskrik. Endelig våkner publikum til live, og Måkeskriks rockehoder er med på dansen fra første tone. Dessverre kan ikke det samme sies om teknikken. Etter første låt får vi en pause for å fikse på en bassamp, og gjennom hele konserten merkes det at utstyret ikke er helt i orden. Heldigvis er det bare til mild irritasjon, for utenom dette er lyden godt skrudd sammen.

Sibiir har blitt et ganske bereist band, og at de er trygge og rutinerte på scenen er det ingen tvil om. Vokalist Jimmy Nymoen låter bra, og ser enda bedre ut på scenen, og han er flink til å engasjere publikum. Det savnes samtidig litt mer trøkk fra de øvrige bandmedlemmene, som gjør akkurat det de skal, men ikke stort mer.

Deres selvtitulerte album fra 2016 er fortsatt et beist av en plate, og låter som Bekmörke, Guillotines og These Rats We Deny blir aldri gamle. Setlisten er godt skrudd sammen, og når både den eldre Swallow & Trap Them! samt en ny låt jeg ikke vet navnet på blir dratt opp av hatten, så finnes det knapt en bekymring i verden. Den nye låta er for øvrig veldig, veldig kul, så det blir spennende å se hva mer vi har i vente fra Sibiir.

Sibiir leverer en solid konsert, og når samtlige låter som fremføres er knallbra så må en bare hylle Oslobandet. Litt shady teknikk, og et litt for avslappet band gjør sitt for å sørge for at dette ikke er en konsert for historiebøkene, men det ligger ikke i Sibiirs DNA å spille en svak konsert.