Foto: Torleiv Klungland

Andre dag på Måkeskrik, og alt er på plass. Første band ut er Thea & The Wild, og det som fantes av startproblemer i går er for lengst glemt. Thea & The Wild eier scenen, og publikumet som slapper av, får lov til å gjøre nettopp det.

Undertegnede må ærlig innrømme at han ikke har satt seg nevneverdig inn i Thea & The Wilds musikalske univers, men det lille jeg har hørt har ikke imponert nevneverdig. Da er det akk så deilig at de kan forandre min mening med en liten festivalkonsert. Thea Glenton Raknes er en eminent frontfigur, og hun er kul samtidig som hun ikke tar for mye plass. Når hun for eksempel ber publikum kjøpe plata siden de ikke ville være med å danse, eller snakker om hennes nyfødte barn, som hun ber samtlige om å kysse på for å få spredt litt bakterier, så blir stemningen nydelig løssluppen.

Litt støy underveis, som feedback og litt lettere kluss gjør lite for å endre på helhetsinntrykket, og spesielt gitaristen, som jeg ikke har navnet på, leverte meget godt. Låter som Dark Horse, Ikaros og avslutningen Hots For You sitter som et skudd, men det er også en del låter som gjør lite for å heve konserten. Alt i alt leverte Thea & The Wild en behagelig og overbevisende konsert, som i hvert fall jeg kommer til å huske lenge.