Foto: Andreas Ceballos

Sola nærmer seg horisonten, og det er Erlend Ropstads tur til å fortrylle Bendiksbukta. Med sin kortreiste musikk, traff venndølen definitivt en nerve hos Måkeskrikpublikumet. Ropstad har etter sine år i musikken opparbeidet seg et stadig bedre rykte, og hans ferdigheter som låtskriver er godt anerkjent. At han også kan levere live er kanskje ikke like allment kjent, men Erlend Ropstad leverte en konsert på Måkeskrik som ikke bare viste hans egenskaper som musiker, men som passet som hånd i hanske til rammen Bendiksbukta kunne tilby.

Hans særegne stemme er skreddersydd for de personlige tekstene, og med en karisma av de sjeldne er det lett å la seg rive med. Musikken hans har et fantastisk driv, og selv om det kanskje kan bli litt ensformig for mange, gir det en fin rød tråd konserten gjennom. Bandet er tight og tøft, og lyden er skrudd ypperlig sammen. Det er klart at musikken mister mye om en ikke får med seg tekstene, men der ordene drukner i lydbildet, veies det for det meste opp for med tøffe og flotte melodier. Mellom låtene glimter han også til med store doser sjarm, og det er riktig så koselig når han skamroser et publikum som ikke gjør annet enn å følge nøye med.

Underveis fylles det sakte men sikkert opp med folk foran scenen, og det er lett å se at folk gradvis lar seg rive med i større og større grad. Erlend Ropstad er skreddersydd for å spille på en festivalscene en sen sommerdag, og mens hans vokal og tekster er en acquired taste for mange, så er det lett å la seg rive med om man vier Ropstad oppmerksomheten han fortjener.