Foto: Henrik Kyte Assmann

The Dogs fikk æren av å avslutte Måkeskrik 2018, og for en konsert de oppmøtte fikk servert. Med Norges mest notoriske frontmann, Kristopher Schau, tilbake i Bendiksbukta for første gang siden The Cumshots’ eskapade i 2004, kunne det bare ikke gå galt. The Dogs er et band som er notorisk bra live, men at de skulle rive Måkeskrik i fillebiter, var nok ikke alle forberedt på.

Bandet starter med We Were Made Out of Loss fra deres siste fullengder The Grief Manual, og derfra kunne det bare gå en vei. Gitarriffet og refrenget er skreddersydd for å være en åpningslåt, og når The Dogs bare pøser på med slager etter slager, så kunne bandet like godt ha stått stille, og det hadde fortsatt vært en god konsert. Men det er heldigvis ikke i denne gjengens natur å hvile på sine laurbær. Disse er på jobb, og det finnes ikke en viktigere jobb i verden i dette øyeblikket enn denne konserten. Kristopher Schau er overalt. Opp og ned på scenen, ute i publikum og oppå publikum. Bandmedlemmene er like amorøse som de pleier, og går og kysser og klemmer hverandre jevnt og trutt. Det skaper en utrolig hyggelig ramme hvor kaoset kan utfolde seg.

At Kristopher Schau er scenevant er det ingen tvil om, og hans erfaring fra radio, TV og diverse podcaster merkes. Hans spøker, anekdoter og diverse visvas lander hver gang, og hans rant om bibelens kvinnefiendtlighet ser ut til å treffe en nerve her i bibelbeltet. Når bandet midtveis i settet gir organist Stefan Höglin og deres lydmann Vivi (naturligvis også ikledd deres vante uniform) sjansen til å ha audition på trommer, bare sånn i tilfelle det skulle bli nødvendig, så er fallhøyden ganske stor. Men gjengen har jo selvfølgelig stålkontroll. Konserten flyter like bra som før, bare at nå har publikum enda mer å fnise av. Litt senere får vi også servert et lokalt bidrag, og Jorun Stiansen gjør sakene sine bra under Prelude to Murder.

Konserten rundes av med Oslo, før kjenningsmelodien fra TV-serien Cheers etterlater alle i ekstase. The Dogs har levert noen fantastiske konserter tidligere, og etter denne konserten er det ingen tvil om at de er i en helt egen klasse. Om du mot formodning aldri har sett The Dogs live, så er det bare å hive seg rundt ved første anledning. Du vil ikke angre.