Foto: Per Arne LarsenAv og til er det godt å være sikker i sin sak. Sånn kan det være i livet generelt, men også når det gjelder musikk. Som f.eks. hvis man blir spurt om hvilken musikksjanger en gitt artist tilhører. Det er ikke alltid lett å si noe fornuftig om det. Når det gjelder Gluecifer er dette såre enkelt: De spiller rock’n’roll i pur form. Og det gjør de ganske så bra. Man skulle ikke tro de hadde vært borte fra showbiz i 12-13 år, for de spiller fjellstøtt, tøft og tett.

I Got A War starter det hele. Vokalist Frithjof Jakobsen aka Biff Malibu stiller i hvit dressjakke, resten av bandet i svart. Det går ikke lang tid før deres trofaste fanskare begynner å rope «Gluecifer, Gluecifer!». Da vet man at man har gjort noe rett.

De fortsetter med låter som Automatic Thrill, A Call From The Other Side og Car Full of Stash. Dette er perfekt musikk for Bukta-publikummet på en fredags kveld. Det klappes i hender og det hoppes og synges. Man kan si at Gluecifer følger de uskrevne sjangerreglene til punkt og prikke, men det gjør ingenting så lenge det funker så bra som her. Som nevnt er bandet godt samspilte og proffe. Gitaristene kan sin rock-historie, bassisten kjører stødig på og trommisen banker hardt og presist. Vokalist Biff synger godt, og er en fin frontfigur. Som en bekjent av meg sa: «De har øvd!»

Før de spiller The Year Of Manly Living påstår vokalist Biff Malibu at de har tilegnet seg den patos og tyngde denne låten manglet før. Sannelig tror jeg han har rett i det, for den framføres på en helt ypperlig måte.

Sånn rundt midtveis i settet syns jeg det blir litt vel A4-aktig og nesten litt kjedelig, men akkurat når jeg tenker disse kjetterske tankene, tar det seg opp igjen og bandet kjører på med Here Come The Pigs og Desolate City. Sistnevnte låt må da være en av de beste norske rocklåtene gjennom tidene?

Det hele rundes av med ekstranumrene Easy Living og Rockthrone. På mange måter kan man si at Gluecifer satt godt plassert på den norske rocktronen i Telegrafbukta denne fredagskvelden. De leverte et tøft, proft og fengende rock’n’roll-show for de frammøtte.