Foto: Ådne Evjen


Slowgold er artistnavnet til 29 år gamle Amanda Werne fra Göteborg. Hun har allerede rukket å gi ut seks album. Det siste kom i februar 2018. Jeg vet ikke hvor mange svensker (eller nordmenn for den del) som har fått opp øynene for denne talentfulle artisten, men det burde vært atskillig flere ved den lille Tutti Frutti-scenen denne kvelden på Storsjöryran.

Amanda trakterer gitar og munnspill i tillegg til å ha en aldeles nydelig stemme. Det hun serverer fra scenen er klangfullt, smakfullt og vakkert. Svartkledd, barføtt og sjarmerende sjenert framfører hun stort sett egenkomponert materiale. Hun spiller gitar i dream pop-land, men også med en betydelig innslag av twang. Hun skal også ha kudos for å å velge Chris Isaak sin nydelige låt Wicked Game i svenskspråklig drakt som ekstranummer.

Skal man beskrive musikken til Slowgold, kan man bruke ord som dream pop, shoegaze og gitarpop med et veldig klangfullt og fint lydbilde. Jeg syns man kunne høre spor av salige Cocteau Twins inni der. Selv oppgir hun bl.a The Cure som et stort musikalsk forbilde.

Hun avslutter ekstranumrene med den siste låten på den ferske plata hennes. Låten heter Mod og plata heter Mörkare. Jeg vil anbefale både svensker og nordmenn å ta en lytt til Amanda og Slowgold.


Hjemmesiden til Slowgold